Küzdőedzés a Shogun Dojóban

22.-én este a megye több karate klubjából gyűlt össze az a bő 40 fő, aki élve a lehetőséggel, a Shogun központi edzőtermében vett részt a küzdőedzésen. Debrecen mellett Hajdúszoboszló, Kaba, Berettyóújfalu, Derecske, Földes, és Létavértes kyokushin karatékái és a debreceni Ichiban dojo Shotokan mestere és tanítványa küzdött az edzésen. Több klubból jött visszajelzés, hogy most nem tudtak eljönni, -a sűrű programok miatt,- de a következő nyílt edzésünkön részt vesznek, mely már egy újabb helyszínen lesz lebonyolítva.

Mindenkinek köszönjük, hogy eljöttetek és együtt dolgozhattunk. A kedves szülőknek, pedig hálásak vagyunk a háttérmunkáért, melynek köszönhetően senki nem térhetett haza üres gyomorral a sorozatküzdelmek után!

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

MediBall óra

Még ebben az évben, a Shihan Tóni szemináriumán láttuk Szilágyi Istvánt és csapatát, amint egy MediBall bemutatót tartottak a Fight Clubban. Nagyon megtetszett a Tai Chi körkörös mozdulataira épülő játék, mely a helyes testmozgást hivatott többek között éreztetni gyakorlójával. Múlt hét kedden este karatékák és szülők, felnőttek és gyerekek ismerkedtek a MediBallal az Eötvös utcai iskolában. Patakyné Puja Mária, alapfokú MediBall oktató foglalkozott most velünk és segített bepillantást nyerni a MediBall alapjaiba.

Köszönjük Szépen Marika!

MEGTEKINTÉS

Képek a II. Debreceni Harcművészeti Gáláról

Minőségi képek a Gáláról!

Itt

MEGTEKINTÉS

VIII. J & S Speed Kupa – Tarján

Két autóban hét versenyző, három szülő, egy nagymama, Csaba sensei és jómagam indultunk el október 16-án korán reggel az immár nyolcadszor megrendezésre kerülő ”J & S Speed Kupa” elnevezésű tarjáni versenyre. A Farkas család haladt elől. A mi mikrobuszunk kicsit nehézkesen tudott lépést tartani Bálint mazdájával, de oda és vissza is jól teljesített. A korrekt navigálásnak köszönhetően minden probléma nélkül időben megérkeztünk. Az elhelyezkedést és mérlegelést követően a versenyzők a Shinkyokushin indulóra bevonultak és a Kata számokkal el is kezdődött a verseny.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Nyílt küzdőedzés Shogun Dojóban

MEGTEKINTÉS

MediBall foglalkozás

Szilágyi Istvánnal, a magyarországi MediBall szervezet szakmai igazgatójával egyeztetve, 2010. 10. 19.-én MediBall órán veszünk részt Debrecenben. A lehetőséget Patakyné Puja Mária, alapfokú MediBall oktató biztosítja számunkra.

Várunk minden kedves karatést, szülőt, hozzátartozót a klubunkból az Eötvös utcai általános iskola kis tornatermébe most, kedden 17.30-ra. (Debrecen, Eötvös utca 52.)

Az Istvánnal megbeszéltek szerint, később emelt szintű foglalkozást is látogathatunk.

Mi is a MediBall?

MEGTEKINTÉS

II. Debreceni Harcművész Gála

Sensei Szatmári Gábor, 3. Danos Shotokan karate mester, immár 2. alkalommal szervezte meg a harcművész gálát Debrecenben. A különböző stílusok bemutatójára 15 debreceni “műhely” lett meghívva, melyek más-más harcművészeti ágak iskoláit képviselték. Az eseményt több helyi újság és a városi televízió is figyelemmel kísérte. A gála fővédnöki tisztét Csősz Imre, Olimpiai bronzérmes Júdós vállalta el, aki a sportbizottság alelnöke is Debrecenben. A Kyokushin karatét, és egyben a Magyar Kyokushin Karate Szervezetet a Shogun SE csapata képviselte.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

A küzdősport sokat fejleszt a vezetői képességeken…

Sok csúcsvezetőt levitt már az edzőterembe Sárvári György, a Neosys Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. ügyvezetője. Nemrég egy multinacionális vállalat főnökét „vezette be bunyóhelyzetbe”. „Dühös vagy?” – kérdezte a topmenedzsert. A válasz nemleges volt. Egy kis verekedés után újra feltette neki a kérdést. „Dühös vagyok! Haragszom magamra!” – hangzott a válasz. „Akkor gyere még vissza egy kicsit, mert ez nem igaz” – közölte vele a tréner. További két kör múlva vallotta csak be a vezérigazgató, hogy valójában rettentően mérges az edzőjére, amiért belekényszerítette ebbe a lehetetlen szituációba.
(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Ovi bemutató Debrecenben

A debreceni, Szabó Kálmán utcai óvoda vezetőségének kérésére Október 4.-én, a családi nap keretein belül, Kyokushin karate bemutatóval szinesítettük a rendezvényt. Kifejezetten a kicsikkel bemutatóztunk, hogy lássa mindenki, milyen szintre lehet eljutni pár hónapos, esetleg éves karate múlttal. A programban az ovis és kisiskolás gyerekek oktatásáról, foglalkozásairól kaptak tájékoztatást a nézők. A bemutatónk után számos szülő érdeklődött a Kyokushin karate személyiségfejlesztő eredményeiről és a módszerekről, miközben a gyerekek kipróbálták az alapvető mozgásokat.

MEGTEKINTÉS

Nyílt edzés és bemutató Gyönkön


Sensei Csaba ismételt gyönki látogatása új színfolttal gazdagította a helyi karate életet. Itt tartózkodásának két napjában megmozgatta csoportunk karatékáit, az általános iskolai tanulóit és az érdeklődők betekintést nyerhettek csoportunk munkájába és a karate magasabb szintjeibe egy bemutatón keresztül. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum