22.-én este a megye több karate klubjából gyűlt össze az a bő 40 fő, aki élve a lehetőséggel, a Shogun központi edzőtermében vett részt a küzdőedzésen. Debrecen mellett Hajdúszoboszló, Kaba, Berettyóújfalu, Derecske, Földes, és Létavértes kyokushin karatékái és a debreceni Ichiban dojo Shotokan mestere és tanítványa küzdött az edzésen. Több klubból jött visszajelzés, hogy most nem tudtak eljönni, -a sűrű programok miatt,- de a következő nyílt edzésünkön részt vesznek, mely már egy újabb helyszínen lesz lebonyolítva.

Mindenkinek köszönjük, hogy eljöttetek és együtt dolgozhattunk. A kedves szülőknek, pedig hálásak vagyunk a háttérmunkáért, melynek köszönhetően senki nem térhetett haza üres gyomorral a sorozatküzdelmek után!

Mustos Gergő beszámolója:

Gondolom mindenki ismeri az érzést mikor legszívesebben csak otthon punnyadna, Tv nézéssel, vagy leginkább semmit tevéssel töltve az időt és esze ágába sem jutna bármilyen hasznos, vagy épp mozgással járó elfoglaltságot találni, például karate edzésre menni. Nos ilyen esetben is erőt kell vennünk magunkon, hisz ezek érzések sem tartanak örökké és később csak nehezebb lesz visszaállni a rendes kerékvágásba, ha engedünk ennek. Ilyenkor nagy segítséget nyújthat, ha a megszokott edzésektől eltérően, valami rendhagyó, más fajta edzésen vehetünk részt, mint esetünkben a 2010. október 22-én megrendezett nyílt küzdőedzés a Szoboszlói úti Általános Iskolában.


Lényegét tekintve hasonló volt a tavalyi évben is megrendezett nyílt edzéshez, azonban mégis más volt abban, hogy több mester volt jelen mint előző alkalommal, ezáltal még több küzdő stílussal ismerkedhettünk meg.

Az edzésen számos Dojo karatékái voltak jelen, a hangulat kötetlen volt, baráti, mégis magától értetődött a kemény munka és koncentráció. Nekem ezért is tetszett annyira, és ezért élveztem az edzés minden egyes percét, mert nem a szokásos rutin küzdelmeket folytattuk. A küzdelem minden mozzanatára 100%-osan kellett koncentrálni, hisz az ellenfél mozgása és reakciója kiszámíthatatlan volt. Személy szerint nagyon megtisztelőnek éreztem és nagyon élveztem, hogy egy, vagy több Dan fokozattal rendelkező mesterekkel is volt lehetőségem küzdeni. Élmény volt tőlük tanulni és igyekeztem minél többet elsajátítani az ott megismert mozdulatokból.  Megfigyelhettem jó pár igazán összeszedett, tudatosan végrehajtott  technika-kombinációt.


Úgy érzem ez az edzés pozitív hatással volt a hozzáállásomra és lelkesedésemre , és innentől újult erővel folytatom a munkát.

Akik nem vettek részt ezen az edzésen szerintem nem tudják mit veszítettek.Az ilyen események páratlan csapatösszetartó erővel bírnak. Köszönet érte Senseinek, és mindazoknak, akik lehetővé tették számunkra, hogy részesei lehettünk!

Osu!