Sensei Szatmári Gábor, 3. Danos Shotokan karate mester, immár 2. alkalommal szervezte meg a harcművész gálát Debrecenben. A különböző stílusok bemutatójára 15 debreceni “műhely” lett meghívva, melyek más-más harcművészeti ágak iskoláit képviselték. Az eseményt több helyi újság és a városi televízió is figyelemmel kísérte. A gála fővédnöki tisztét Csősz Imre, Olimpiai bronzérmes Júdós vállalta el, aki a sportbizottság alelnöke is Debrecenben. A Kyokushin karatét, és egyben a Magyar Kyokushin Karate Szervezetet a Shogun SE csapata képviselte.

Kis technikai probléma után, a közönséget felcsigázva vonultunk be a Shinkyokushin karate zenéjére. Szép létszámmal, közel negyvenen sorakoztunk fel a közönség előtt, majd alap kihon gyakorlatokkal kezdtük a demonstrációt.

Jó kis csapat

Külön blokkot kaptak a gyerek csoportjaink tagjai, akik nagyon ügyesek voltak. Talán náluk figyelhető meg legjobban a kihonban gyakorolt kéz-láb szinkron.

Harcospalánták

A felnőtt csoportban edző karatékákat követően külön blokkban szerepeltek a Senior csoport tagjai is. A szorgalmasan edző középkorú tanítványok kitettek magukért és elnyerték a közönség szimpátiáját.

Munkában a fiatalemberek

Természetesen megjelent a bemutatónkban a kata is, melyet csoportban hajtottak végre klubtársaink. Szermunkát is láthatott a közönség, melyben pajzs és pontkesztyű használatot mutattunk be. A küzdelmi helyzetek demonstrálása pedig kihagyhatatlan egy kyokushin bemutatóból.

Ez majdnem élethű lett :)

A Shogun bemutatót töréstechnikával zártuk, melyben léc, kavics, ytong törés is szerepet kapott a látványosság jegyében :)

Sípcsonttal

Egy kis tűzzel megspékelve ...

A bemutató előtt, alatt és után is nagyon szépen együtt dolgozott a csapat, mindenki tette a dolgát, és ez így volt kerek.

Méltóképpen képviseltük stílusunkat és szervezetünket, mely igazolásaként sok pozitív visszajelzést kaptunk. Sőt a stílusok között megindult egy együttműködés is, mely kapcsán Sensei Csabát többen megkeresték.

Reméljük kölcsönösen tanulhatunk egymástól!