Ismerkedés a Tsuyoi ryu karatéval

2013.07.20-án szombaton délelőtt Berettyóújfaluban, a Berettyó Budo SE szervezésében és meghívására egy rendhagyó karate edzésen vettünk részt a környező települések klubjainak képviselői társaságában. Az edzés különlegességét az adta, hogy a trénerünk az ő általa alapított karate stílus (tsuyoi ryu) edzésmódszerei szerint irányította az edzést. Hanshi Gerry Bryan mester három tanítványával Angliából érkezett és elmondása szerint három évig edzett Japánban ahol a mi stílusunk alapítójával is sokszor találkozott. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

A nyár alatt sincs tétlenkedés…edzünk!!!!

A tanév és az edzőtáborok végeztével sem állnak le a csapat edzései. Szinte minden napra van feladat; főleg kondicionáló jellegű munkát végzünk. Futás, szabad súlyos és súlyzós edzések, kettlebell ill. alkalomszerűen termi karate tréningek is szerepelnek a júliusi edzések tervében. A legkisebbeknek persze kell a nyári szünet, a nyár adta rengeteg játék lehetőség, de aki már több éve edz tudja nincs megállás!

MEGTEKINTÉS

10. E.ON Délibáb Terepfutás

Július 13-án került megrendezésre a 10. E.ON Délibáb Terepfutás a hortobágyi Mátai Ménes területén. A versenyzők 7, 14 és 21 km-en mérhették össze erejüket. A Shogun Team-et Sensei Csaba, Incze László, Nagy Miklós, Jónás Alexa, valamint Szentpéteri Dia és Fene Veronika képviselte, aki a HRSE csapatával érkezett. Öten a 7 km-es távot tűztük ki célul, Dia pedig a félmaratonnak vágott neki. A rajt 1 órakor volt, előtte vehettük át a rajtszámunkat és a pólót. Mindenki az előre becsült idejének megfelelő helyről rajtolhatott. A 7 km alatt 2 frissítő állomás volt, ahol vizet, banánt és szőlőcukrot kaptak a futók. Külön öröm volt számomra, hogy a célba érkezés előtt bemondták, hogy Miki és Én a debreceni Shogun Team versenyzői vagyunk! J A célban fotó készült rólunk és egy fából készült emlékérmet is a nyakunkba akasztottak.
Jövőre ugyanitt találkozunk!!
Hajrá Shogun!

Osu!
Jónás Alexa
1. kyu

MEGTEKINTÉS

II. SHSZ Shinkyokushin karate edzőtábor – Jászberény

Július 2. és 7. között volt megszervezve a II. SHSZ nyári kyokushin karate edzőtábor Jászberényben. A Shogun Team csapatát Sensei Rácz Csaba, Sempai Szabó György, Nagy Miklós, Szűcs Péter és Jónás Alexa képviselte. A keddi megérkezést követően 5 órától már edzésen vettünk részt, ahol a közös bemelegítés után csoportokra bontva folytatódott az edzés. A tábor célja az volt, hogy megtaláljuk a helyes szakmai vonalat, ami az edzést vezető Mesterek szerint a tábor végére sikerült is. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Újabb diplomás az egyesületünkben!

Szentpéteri Diána a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán  „cum laude” (jó) minősítéssel végzett az idén. Június 29-én az Egyetem főépületében ünnepélyes keretek között avatták fogorvosdoktorrá. Gratulálunk Dia!

MEGTEKINTÉS

XVI. Vekeri tavi edzőtábor

Objektív: Immáron tizenhatodik alkalommal gyűltek össze a baráti klubok karatékái Debrecen mellett a Vekeri-tónál a Dorcas kempingben június 24-én, hogy hétfőtől péntekig napi háromszor tréningezve intenzívebben fejlesszék a képességeiket, mélyebbre pillanthassanak a karate rejtelmeibe. A tábor célja volt, hogy összefogja a régió karate életét, felelevenítse a klubok és a karatékák közötti barátságokat. További cél volt a harcművészeti alapok egységes szemléletben való oktatása, gyakorlása, valamint felkészülés a tábor végi övvizsgára és az SHSZ edzőtáborra. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum