5. SHSZ Nyári edzőtábor – Balatonföldvár

A Shogunt képviselő 11 fős csapatunk június 28-án, kedden két autóval és egy vonattal útra kelt, hogy bevegye Balatonföldvárat, ami harmadik alkalommal adott otthont a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet nyári nemzetközi edzőtáborának. Az indulást elég koránra időzítettük, ugyanis Csaba senseinek és Gyuri (akkor még) sempainak 9 órától bírói képzésen kellett részt vennie. Míg ők pallérozták tudásukat, mi többiek berendezkedtünk a Riviéra Hotel szobáiban, és rápihentünk az előttünk álló hét, napi három edzésére. A szállásunk körülbelül 50 méterre volt a Balaton parttól, ahol később rendszeresen töltöttük az időt az ebédek után. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Visszatekintés: 2014 December – vizsgák

December 3. hete már évek óta az övvizsgákról és a bankett előkészületeiről szól. A vizsganap már vizsgahétté nőtte ki magát a Shogun dojoban, hisz korcsoportnak és edzettségi szintnek megfelelően 4 különböző napon vizsgáztak a karatékák. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Szintfelmérő vizsga nap Debrecenben

2014 szeptemberében, az iskolakezdéssel egy időben 2 új kezdő csoport is indult a Shogun dojoban. A kisebbik és a nagyobbik gyerekcsoportba érkező kezdő gyerekek november 29-én szintfelmérő vizsgát teljesítettek edzőik előtt. Ez a megmérettetés a szülők számára nyitott volt, megnézhették, hogy gyermekük mennyit fejlődött, mennyit haladt előre ebben a sportágban a kicsivel több, mint két hónap alatt. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Gyerek vizsgák Debrecenben

014. Október 6-án,a karcagi versenyt kovetoen sem tetlenkedtek a Shogunos karatekak. Kyu és kokyu vizsgát szerveztünk azoknak a gyerekeknek,akik becsületesen végigedzettek a nyarat, és felkészültnek, érettnek  gondoltuk őket a következő tanulofokozat megszerzésére. A vizsga 2 csoportban zajlott. Délelőtt fél 11-tol a kisebbik gyerekcsoport karatekai mutathattak meg edzoiknek, hogy mit tudnak. Technikai elemeket és küzdő gyakorlatokat kértünk tőlük leginkább. 17 gyerek kapta meg az oklevelét, a dojo passat és az új fokozatot jelző színes csikjat. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

XVII. Vekeri tavi Kyokushin karate edzőtábor – beszámoló

Immáron XVII. alkalommal került megrendezésre a Vekeri-tavi edzőtábor, 7. alkalommal a Shogun SE szervezésében. Egy 5 napos táboron vagyunk túl, ahol napi 3 alkalommal edzhettünk a baráti klubokkal: Derecske Budo SE., Hajdúszoboszlói Kyokushin. Remek hangulatban telt a hét, ámbár az időjárás néha csúfosan túljárt rajtunk, volt, hogy szemerkélő esőben folytattuk edzőseinket a jósolt kánikula ellenére. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Kokyu vizsga – Debrecen

Mint ismeretes a Kyokushin karatéban az előrelépés lehetősége, a vizsgarendszer és azon belül az elvárható követelményszint 16-18 éves fiatalok, felnőttek részére lett megalkotva, hiszen régebben nem volt jellemző, hogy 6-8 éves gyerekek karatézzanak. Az idők változnak, így ma már nem ritka az 5, esetenként 4 éves ifjú karatéka! (Debrecenben egyesületünk több óvodában tart 4-5 éveseknek ”Ovikarate” foglalkozásokat!) Természetesen a régi hagyományos vizsgarendszer nem alkalmas a kicsik számára. Szervezetünkben néhány éve elindult egy ilyen jellegű munka, ennek keretén belül kialakításra került egy gyerek övvizsgarendszer, az úgynevezett ”Kokyu-rendszer”, amely az egyes szinteket  –a gyerek életkorából adódó anatómiai- idegrendszeri- élettani különbözőségeit figyelembe véve–  felosztotta ”köztes” vizsgákra. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Születésnapi rendezvény és övvizsga Gyönkön

A Shogun Sportegyesület gyönki  csoportja március 2-án ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját. A születésnap remek alkalmat teremtett egy nagyszabású közös ünneplés megszervezésére. Vasárnap délutáni rendezvényre nem csak csoportunk tagjai, hanem a családtagok, hozzátartozók, támogatók, meghívott vendégek és érdeklődők is meghívást kaptak. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Senior övvizsga Debrecenben

Február 06.-án vendégül láttuk a Berettyó Budo Se csapatát, akik határozott céllal érkeztek hozzánk. Rinyu sensei senior tanítványainak övvizsgát vezényelt ezen a napon a Shogun dojóban. A vizsgát a debreceni senior csapat egy része is végig dolgozta. Rendhagyó módon ezen a napon 22 senior karatéka edzett, vizsgázott együtt. Példát mutatva ezzel a hasonló korosztályú embertársaik előtt!

Gratulálunk a Berettyó Budo Se sikeres vizsgázóinak!

Osu!

MEGTEKINTÉS

Decemberi övvizsgák Debrecenben

Mint minden év végén, idén is nagy létszámban vizsgáztak a tanulók a 2013-as év zárásaként. A legkisebbektől a legbölcsebbekig lettek vizsgára jelölve a karatékák. Igen; jelölve, hisz a Shogun dojokban ez a megszokott, hisz mi ezt tartjuk helyesnek! Három napon át minden este sorakozott egy-egy csoport, hogy bemutathassa felkészültségét! (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Gyermek övvizsga Debrecenben

November 04.-én egyesületünk debreceni és mikepércsi utánpótlás tanulói közül a pár hónapja kezdett tanítványok tettek kokyu vizsgát ezen a napon, valamint három fő kapott lehetőséget a kék öv megszerzésére. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum

következő oldal »