Rádió interjú sensei Rácz Csabával

A hétvégi I. SHOGUN Házi bajnokság kapcsán kérdezték senseit a Friss rádiótól.

Az interjút ITT hallgathatjátok meg.

MEGTEKINTÉS

Kostyál Viktor kiállítása a Cafe-Frei Debrecenben

Viktor a debreceni csoportunkban edz, olyan tanítvány aki nem elégszik meg a középszerűvel, s mindig a legjobbra törekszik. Ez az élet más területein is jellemző rá. Grafikus, kinek munkáival először a népszerű karikatúrái által ismerkedtünk meg. 02. 17-én nyílt meg kiállítása a Cafe-Freiben, ahol egyesületünk is tiszteletét tette. A kiállítást Orosz Csaba; képzőművész nyitotta meg, aki korábban Viktort elindította a pályán. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bodrogi Péter Úr is, a kávézó üzemeltetője.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Sátoraljaújhelyen versenyeztünk

A versenyszezon első versenye csakúgy mint tavaly, a VII. Zemplén kupa volt. Jó gyakorlási lehetőség ez a tanítványoknak az elkövetkezendő időszak versenyeire. Népes táborral érkeztünk, hisz számos szülő és karatéka kísérte el a versenyzőket, mi több, egységet képviseltünk, mely a legfontosabb számunkra.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Karatés tornászpalánta

Kiss Alexa bő egy évvel ezelőtt ismerkedett meg a kyokushin karatéval. A Shogun Team, Mesekert ovi csoportjában kezdett gyakorolni Kovács Brigitta foglalkozásain. Azóta a központi edzőteremben, Sensei Csaba edzéseit látogatja az előkészítő csoportban. Már 10. kyuval büszkélkedhet. Emellett iskolájában torna edzéseket látogat. 2012. Január 28.-án a XX. Bocskai – Vénkert kupa országos torna versenyen szerepelt, csapattársaival együtt. A versenyen 53 csapat indult, melyből 9 csapat tartozott az 1. osztályos Alexa korcsoportjába. A csapatversenyben aranyérmet szereztek, valamint a korcsoportja 40 indulójából egyéniben a 3. legjobb lett Alexa!

Gratulálunk sikeréhez, s további hasonló pozitív élményeket kívánunk!

MEGTEKINTÉS

Kőkapu szeminárium – Sempai Szabó György beszámolója

Január 16-21-ig shihan Bencze Antal meghívására Szilágyi István mester vezetésével immár másodjára edzhettünk, tanulhattunk Kőkapun. A hét folyamán csatlakozott hozzánk shihan Karmazin György az MKKSZ elnöke, az SHSZ branch chief-je is. Naponta három edzésen vettünk részt, csütörtökön délután egy remek kirándulás keretében 10-12 kilométert sétáltunk a téli erdőben, este közös beszélgetéssel, ”problémamegoldással” folytattuk, végül pénteken sayonara-partyval zártuk a hetet. A vacsoráink színvonalát jelentősen javította shihan Tóni által készíttetett rendkívül finom forralt bor :)

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Nosztalgia edzés Boros Nagy Jánossal

Senior csapatunk tagjai közül többen voltak János tanítványai a ’80-as években, s többször szóba került már, hogy szervezeti hovatartozástól függetlenül meghívjuk magunkhoz egy közös edzésre. A nosztalgia edzésnek megfelelően az ido geiko-t csináltuk végig 30-as szériákkal, melyeket kihon, kata, erősítő és lazító gyakorlatok követtek.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Téli Mátra XL – Szűcs Péter beszámolója

2012.01.18.-án, szombaton négyen (Szentpéteri Dia, Szabó György, Kostyál Viktor és Én) részt vettünk a Mátra XL-en. Lehetett választani a távot, de mindannyian a 40km-t választottuk. A rajt után együtt indultunk el, de az első ellenőrzőpontra már Gyuri Sempai külön érkezett. A második szakasztól már lehetett érezni a fáradtságot szerencsére egy pár korty víz és egy kis csoki csodákra képes. A második ellenőrzőpontig sokszor volt olyan érzésem, hogy megállok, nem bírom tovább, de tartotta bennem a lelket Dia és Viktor ahogy mennek- és mennek így hát olyankor vettem egy nagy levegőt és a nagy hóban behoztam a lemaradásomat, ami sokszor volt akár 50-60 méter is.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum