Április 12 –én került megrendezésre Tarjánban a IV. Renmei Kupa meghívásos kyokushin karate verseny, ahol a Shogun Team-et a dunántúli – gyönki csoport karatékái képviselték.

A 10 versenyző és 5 kísérőből álló csapat már szombat délelőtt elindult, hogy egy kellemes kirándulással egybe kötve, az érdekes látnivalókban is gazdag környéket bebarangolja, az esti szállás foglalás előtt. Így, a célállomást egy kisebb kitérővel Felcsút – Tatabánya – Vértesszőlős – Tata és a Gerecse érintésével és az ott található nevezettségek megtekintésével értük el.

A vasárnapi versenynapra időben érkeztünk, majd a nevezés és orvosi után elegendő idő jutott a bemelegítésre is. A megszokott Renmei szervezésnek köszönhetően minden precízen és gördülékenyen zajlott a 22 klub, 200 feletti nevezésével. Mi is több csoportban indítottunk versenyzőket, igaz többen azonos korcsoportban voltak érdekeltek, így néha igyekeznünk kellett, hogy karatékáink megfelelően bemelegítve, beöltözve és felkészülten álljanak a tatami szélére.

A végeredmény tekintetében úgy látszik sikerült, mind csapat szinten, mind egyéni teljesítményben jól szerepelnünk. Az eredmények tükrében versenyzőink felkészültek, motiváltak és a technikai tudás szinten is meggyőző teljesítményt nyújtottak. Melynek eredményeként 4 arany, 4 ezüst és 1 bronz éremmel tértünk haza.

Eredmények: I. helyezett: Heidt-Fekete Lina; Bánki-Horváth Nándor; Sallai József; Bakonyi Ádám

II. helyezett: Andrási Laura; Bakonyi Lili; Bánki- Horváth Norbert;  Bánki- Horváth Ákos

III. helyezett: Andrási Maja

Osu! Hajrá Shogun! Hajrá Gyönk!

Bakonyi Ferenc – 4. kyu