XIX. J&S Speed Kupa – Tarján

Pénteken délután Tarjánba utaztak a Shogunosok,hogy részt vehessenek a szombati XIX. J&S Speed Kupán,melyet a Renmei Kyokushin karate Sportegyesület szervezett. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

A legtöbb érmet a Shogun szerezte a Döntőben 60 klub közül

Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntő Veszprém
60 Sportegyesület közel 600 versenyzőjének részvételével
Veszprém Aréna (tovább…)

MEGTEKINTÉS

II. Balmaz kupa – Szarka Dávid beszámolója

Szeptember 19. én megrendezésre került a II. Balmaz kupa. Reggel 8 órai indulás helyszíne a Debreceni Tesco parkoló volt ahol várt minket a busz. Mivel egy regionális gyakorló versenyként tekintett az egyesület a rendezvényre így szép számmal volt induló a klubból. Ebből adódóan szurkolók is szép számmal érkeztek a versenyre. A verseny előtt két nappal utaztam Debrecenbe, hogy gyakorolhassak még az edzőtársaimmal a verseny előtt. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Szarka Dávid Shigeru mester szemináriumán járt – beszámoló

Karatés pályafutásom kezdete óta több küzdősportba, harcművészébe belekóstoltam pl.: box, thai box, de az íjászat sem áll messze tőlem. Az elmúlt héten lehetőségem nyílt, közelebbről megismerkedni az Emishi törzs által művelt ősi Japán harcművészettel.

Június 30-31.én Budapesten lehetőségem volt Shigeru Uemura mester által vezényelt edzéseken tanulni. Szombaton a reggeli órákban Sensei Krasznai Tamással, Paksról indultunk a szemináriumra. Izgatottan vártam már ezt a napot, hiszen egy mély tisztelettel övezett mestertől tanulhattam. A mester a szombat délelőtti blokkban pusztakézzel végrehajtandó gyakorlatokat mutatott nekünk. Majd a délutáni részben fakardal gyakoroltunk. Ha az elveket és gyakorlatokat, beillesztjük az edzéseinkbe és az elmondottak alapján gyakorolunk, hatékonyabbá, gyorsabbá válik a mozgásunk. Úgy gondolom ez a két tényező, a hatékonyság és a sebesség még nem minden. De a fullkontakt küzdelmekben, meghatározó szerepük. Pontosan ezért a lehető legtöbb új információ befogadását és megértését tűztem ki célul magamnak erre a hétvégére. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Damashi Kupa – Siklós

Dr. Pápai István barátunk meghívásának eleget téve a múlt hétvégét Siklóson töltöttük. Pénteken az SHSZ edzésén vettünk részt, melyet vezetőnk Shihan Dr. Karmazin György nyitott meg, s ezt követően Sensei Agócs Tibi folytatott. Ha az edzést két szóban kellene jellemeznünk akkor a kreativitás és a profizmus lennének a megfelelő jelzők!! (tovább…)

MEGTEKINTÉS

IV. Renmei Kupa – beszámoló

Április 12 –én került megrendezésre Tarjánban a IV. Renmei Kupa meghívásos kyokushin karate verseny, ahol a Shogun Team-et a dunántúli – gyönki csoport karatékái képviselték.

A 10 versenyző és 5 kísérőből álló csapat már szombat délelőtt elindult, hogy egy kellemes kirándulással egybe kötve, az érdekes látnivalókban is gazdag környéket bebarangolja, az esti szállás foglalás előtt. Így, a célállomást egy kisebb kitérővel Felcsút – Tatabánya – Vértesszőlős – Tata és a Gerecse érintésével és az ott található nevezettségek megtekintésével értük el. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

„A siker kulcsa az egység!” – A Diákolimpia döntőjén jártunk

2015. március 21-én rendezték meg Veszprémben a Shinkyokushin karate Diákolimpia Döntőjét. 67 klubból érkeztek versenyzők az ország különböző pontjairól, hogy formagyakorlatban és küzdelemben vívjanak meg a diákolimpiai bajnoki címekért. A debreceni és a gyönki csapatból összesen 37-en kvalifikálták magukat a megmérettetésre. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

IV. SHOGUN bajnokság – Kardos Csaba emlékverseny

Az év első megmérettetésén, melyet egyesületünk rendezett számos támogató segítségével, 10 karate klub, 220 versenyző adta le nevezését. Sajnos az éppen tomboló influenzának köszönhetően 185 gyerek lépett tatamira, s gyakorolt, ill. küzdött az első helyezésekért, küzdőjáték és kyokushin kumite versenyszámban. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Visszatekintés: 2014 December – vizsgák

December 3. hete már évek óta az övvizsgákról és a bankett előkészületeiről szól. A vizsganap már vizsgahétté nőtte ki magát a Shogun dojoban, hisz korcsoportnak és edzettségi szintnek megfelelően 4 különböző napon vizsgáztak a karatékák. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Vizsgafelkészítő hétvége Gyönkön

A múlt hétvégét Gyönkön töltöttük Sensei Csabával. Utazásunk célja a gyönki csoport munkájának a segítése volt az idei év egyik utolsó pontszerző versenye a VII.MKKSZ Utánpótlás Magyar bajnokság-, és a közelgő decemberi övvizsga előtt . (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum

következő oldal »