2015. március 21-én rendezték meg Veszprémben a Shinkyokushin karate Diákolimpia Döntőjét. 67 klubból érkeztek versenyzők az ország különböző pontjairól, hogy formagyakorlatban és küzdelemben vívjanak meg a diákolimpiai bajnoki címekért. A debreceni és a gyönki csapatból összesen 37-en kvalifikálták magukat a megmérettetésre.

A cívisvárosiak péntek délután, egy 50 személyes busszal indultak el a Dunántúlra. Az utazás hosszú volt, de nagyon jó hangulatban telt. A gyerekek kártyáztak, játszottak, a szüleik és edzőik pedig beszélgettek a karatéról és az élet egyéb fontos dolgairól. J Már az utazás alatt érezhető volt, hogy a csapat összekovácsolódik és egy egységet alkot. Este a szobák elfoglalása után, Sensei Csaba tartott egy pár perces eligazítást a szombati nappal kapcsolatban, majd mindenkit ágyba parancsolt. J

Másnap a kora reggeli ébresztő után indultunk a verseny helyszínére. A gyerekek motiváltak voltak, mosolyogtak, várták a versenyt. Elfoglaltuk a helyünket a terem közepén, a lelátókon, és a nap egyik meglepetése következett ezután. A kedves Shogunos szülők egy „Hajrá Shogun Team” feliratú molinót készíttettek, amit ekkor mutattak meg a nagyközönségnek. Csaba Sensei arcára a meglepődöttség és a meghatottság ült ki. Ezúton is köszönjük még egyszer, ezt az igazán kedves gesztust! J

Az orvosi vizsgálatok után a katas csapat Alexa Sempai vezetésével egyből melegíteni kezdett. A szülők a melegítő terem széléről figyelték gyermekeiket. A társaság összeszedett volt, és az első pillanattól kezdve koncentráltak és a feladatra figyeltek. 6 küzdőtéren kezdődtek meg a kata versenyek, emiatt elég pörgősen zajlottak az események. Nagyon szépen teljesítettek a Shogunos karatékák. Látszott a győzni akarás a gyerekeken, és a legfontosabb, hogy eredménytől függetlenül megtérült a befektetett munka, mert az elődöntőhöz képest mindenki munkáján látszott a fejlődés, az előrelépés. A kata verseny közben Miki Sempai melegített a küzdős csapattal. Aki végzett a formagyakorlattal, egyből a melegítő terembe ment és elkezdett a következő ’harcra’ felkészülni. Eközben a szülők a lelátóról vagy a küzdőterek széléről szurkoltak, biztatták, néhány esetben vigasztalták a gyerekeket. Már a hivatalos megnyitó előtt elkezdődtek a küzdelmek. Itt is látszott az előrelépés, de azt is láttuk, hogy mik azok a dolgok, amiken javítanunk kell, a még eredményesebb szerepelés érdekében. A legkisebb versenyzőink (akiknek ez volt az első országos megmérettetésük) derekasan helyt álltak, tapasztalatot szereztek, és a verseny után reméljük még motiváltabban fognak dolgozni. Már csak azért is, mert délután következtek az ifjúsági és junior küzdelmek, ahol szintén érdekelt volt a csapatunk. Szülők, gyerekek és edzőtársak együtt, egy csapatként szurkoltak a versenyzőknek.

Tóth Zoli harcosságának és Szűcs Peti győzni akarásának eredményeképpen a nap legjobb és legszebb küzdelmeit láthattuk!

A Shogunosok egy igazi csapatot, közösséget alkotva, a tatami szélén kiabálták az éppen küzdő harcos nevét, ezzel is erőt adva neki a folytatáshoz.

Fantasztikus és felejthetetlen élmény volt ez minden jelenlévőnek. Csaba Sensei többször is elmondta, hogy egy ilyen összetartó csapatra vágyott! A mai napig beleborzongunk, ha ezekre a szurkolásokra visszagondolunk. Ilyen biztatás ezelőtt még sosem volt a versenyeken.

A nap végén összesen 18 érem lógott a versenyzőink nyakába, ezzel ismét a Diákolimpia Döntő legeredményesebb csapata lettünk!