December 3. hete már évek óta az övvizsgákról és a bankett előkészületeiről szól. A vizsganap már vizsgahétté nőtte ki magát a Shogun dojoban, hisz korcsoportnak és edzettségi szintnek megfelelően 4 különböző napon vizsgáztak a karatékák.

December 16-án a legkisebb csoport lelkes gyerekei tehettek szintfelmérő, kokyu vizsgát edzőik és segédedzőik előtt. Azoknak a karatésoknak ajánlottuk ezt a vizsgát, akik még technikailag, erőnlétileg vagy pszichésen nem voltak felkészülve a következő kyu fokozat megszerzésére, de mégis felmérhettük tudásukat és ők is motivációt kaptak a további munkához. Technikai és erőnléti feladatok mellett, küzdő alapokat és ügyességi feladatokat is kértünk tőlük. A vizsga végén oklevelet kaptak, és egy övre felvarrható szövetcsíkot, ezzel is jelezve, hogy ők már előrébb járnak, mint az adott övszínük. Számos boldog gyerek térhetett haza a nap végén. Mi, edzők, segédedzők meglepve tapasztaltuk, hogy mekkora figyelemmel és fegyelemmel képesek ezek a kicsi gyerek dolgozni. Magasra tették a mércét már az első napon!
December 17-én szerda-pénteki, nagyobbik gyerekcsoport tagjai jöttek a dojoba, hogy tudásukat egy szintén kyokyu vizsgán bemutathassák. Az elv ugyanaz volt, mint az előző napon, csak itt a koruk miatt már pontosabb, erősebb végrehajtást vártunk el a karatékáktól. Szép számú gyerek kapott új szövetcsíkot a szerdai napon. Sok olyan karatékát láttunk, aki önmagához képest sokkal jobban dolgozott a vizsgán, mint az edzéseken.
18-án, csütörtökön összevont kyu vizsgát tartottunk a gyerekcsoportok számára. 32 gyerek várt arra, hogy a legjobbat nyújthassa a másfél órás vizsga során. Erőnlétet, kihont, katat és küzdő feladatokat is kértünk tőlük. Kék övtől pedig az adott fokozatra meghatározott küzdelmeket is teljesíteniük kellett a gyerekeknek. A gyerek bizonyítási vágya, küzdeni akarása és kitartása megmutatkozott ezen a délutánon.
Péntek este a felnőtteket vártuk a dojoban a hagyományos téli övvizsgára. 19 fő lett jelölve erre az alkalomra és nagy örömünkre mindenki meg is jelent. 10. kyutól egész a 3. kyuig vizsgáztak a karatékák. A névsorban több senior korú karatéka is volt, Rájuk külön büszkék vagyunk, hiszen becsülettel végigcsinálták a több, mint 2 órás vizsgát a küzdelmekkel kihonnal és erőnléttel együtt. A felnőttek heti 3 edzéssel készültek a téli övvizsgára. Ez meg is látszott, hiszen szinte mindenki magabiztosan dolgozott.
Még inkább nyilvánvalóvá vált, hogy a csoportbontásoknak hatalmas jelentősége van, és csak így lehetünk szakmailag még jobbak!!
Még egyszer gratulálunk a sikeres vizsgákhoz! Jövőre reméljük ugyanilyen lelkesedéssel és kitartással fog Mindenki dolgozni!!
Osu!