A múlt hétvégét Gyönkön töltöttük Sensei Csabával. Utazásunk célja a gyönki csoport munkájának a segítése volt az idei év egyik utolsó pontszerző versenye a VII.MKKSZ Utánpótlás Magyar bajnokság-, és a közelgő decemberi övvizsga előtt .

Péntek délben indultunk útnak és fél6-kor már fudo dachiban vártuk Sensei utasításait a hosszú hétvége első edzésén. Ismét, mint már megszokhattuk lelkes kis csapapttal dolgozhattunk együtt, mindenki a saját tudásának megfelelően igyekezett végrehajtani a kért technikákat.
Az edzés vége után a napnak még korántsem volt vége.A kollégiumban Bakesz várt minket és adta át a szállás kulcsát, majd a bepakolás után készülődtünk az este folytatásához.  A helyi focicsapat egyik tagjának, mint később kiderült a felújított éttermének avatására voltunk hivatalosak Bakonyi Ferin keresztül.

A házigazda “Maci” és a többiek barátságosan fogadtak Minket, majd rövid ismerkedés után, de még a vacsora előtt egy kis házi “gyümölcslé” kóstolás következett. Nagyon minőségi nedűket kóstolhattunk meg,miközben az elkészült és tálalásra váró vacsora illata szállingózott a levegőben. Kétféle étellel látta vendégül a csapatot “Maci”. A laktató vacsora elfogyasztása után, kis beszélgetést követően szép lassan kezdte elhagyni mindenki a kellemes hangulatú éttermet és indult hazafelé, hogy a nap fáradalmait kipihenhesse.( Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy ott lehettünk! Biztos, hogy visszatérő vendégek leszünk mikor arra járunk. :) )

Másnap reggel az előző esti edzésen megbeszéltek alapján, egy futóedzéssel kezdük a napot. A “megszokott” szőlősdombra futottunk fel és tettük meg a körünk. A kellemes csend és a friss tiszta levegőjű környezetben élmény volt futni a rengeteg vadállat (őzek ,rókák) látványa csak hab volt a tortán. Egy nagy nyújtást levezetően, mindenki visszatért a szállásra rendbe tenni magát a délelőtti edzésig.

Délelőtt 10-kor kezdődött a tréning. A közös melegítés után már csoportbontásban dolgoztunk és “csak ” a vizsgára készültünk. Sensei dolgozott a felnőtt csapattal míg én a gyerekekkel gyakoroltattam a 10. kyu kihon technikáit.

Az edzést követően egy kis ebéd elfogyasztása után, délutáni szieszta következett. :D

A kollégiumban töltött kellemes pihenést követően a nap harmadik-és egyben a hétvége utolsó edzése is-következett. Hasonló felépítésben zajlottak a dolgok mint délelőtt, a közös bemelegítés és nyújtás után ismét csoportbontásban folytattuk a munkát. Sensei a gyerekkel gyakorolt, míg mi a felnőttekkel a saját övfokozatuknak megfelelő kata gyakorlásával, pontosításával töltöttük az időt. Az edzés utolsó szakaszában a gyerekek küzdő “játékokat” gyakoroltak, majd minden pár teljes védőfelszerelésben bemutatott egy kis szabad küzdelmet  szabályrendszerüknek megfelelően.

Szombat estére Feri szüleihez voltunk meghívva vacsorára, ahol nagyon finom házi ételekkel töltötte meg az asztalt Feri. Itt is minőséggel találtuk magunkat szembe a házi szalámin át, a füstölt húson, hurkákon-kolbászon keresztül a körözöttig,friss zöldségig minden megtalálható volt az asztalon mi szem-szájnak ingere. :)

A vacsorát Andrea friss almatortája koronázta meg amivel alig lehetett betelni olyan finom volt.

A vacsora elfogyasztása után, beszélgettünk még kicsit majd 11 óra körül lepihentünk a szálláson.

A másnapi “korai” indulás 10 órára sikerült. Rövid búcsúzkodás után, vidám hangulatban indultunk el haza.

Örültem , hogy ott lehettem ezen a hétvégén Gyönkön és egy jó társaságban, edzések mellett tölthettem el ezt a pár napot!

Osu!

Nagy Miklós 2.kyu