Az év első vizsgafelkészítő hétvégéje Abonyban zajlott, melyet Sensei Krupincza János Csapata szervezett.
Szombat délelőtt Gyuri shihan bemelegítése után, shihan Szabó Tamás tartotta az edzés, a péntek délutáni folytatásaként, – amitt Stefi sensei tartott.

Ennek az anyaga, csípőhajtással, tengelymozgatással végrehajtott alaptechnikák gyakorlása. A kéz és láb szinkronizációjára ügyelve, valamint a folytatásban a képek alkalmazása, illetve a támadószándékkal történő megtöltése a mozdulatoknak. Mindezt a kinetikai láncon történő végig vezetéssel. Először csak állás gyakorlása, majd hozzájött egy ütés, ezt követően védés, ezek összekötése, rúgás, végén védés-rúgás-ütés összekötése. Az előbbi elvek szem előtt tartásával.

Délután:

Sensei Szabó István tartott edzést, melynek a fő témája a formagyakorlat végrehajtása közben a mozdulatgyorsaság, pozícióból-pozícióba történő megérkezés, helyes légzés (hasi légzés), ennek alkalmazása a kata végrehajtása közben, lehetőleg minden támadó és védő mozdulattal fújjuk ki a levegőt. A katák lelassított és mozdulatra koncentrált végrehajtása közben kellett begyakorolni ezeket.
Említésre került a légzési oszlop fontossága, valamint a keresztcsont, mint a boltívek esetén az un. ékkő, vagy sarokkő – helyzetének a fontossága, amely az állás pl. kibadachi stabilitását és onnan a mozdulat gyorsaságát, erejét alapvetően befolyásolja. A fudodachiban a térdek hajlított állapotát is hangsúlyozta, mint alaphelyzetet, hogy a gyors indulást elősegítse. Beszélt a mozdulat indítási sebességéről, aminek – mint a lőszernek – folyamatosan gyorsulnia kellene a becsapódásig.
Az alap katáktól a Geksai Sho-ig jutottunk el.
Sempai Szöllősi Levente 1.Dan