Gyönki tanulmányaimat befejezvén Szekszárdon folytattam az iskolát, s hogy tartsam egyesületemmel a szakmai kapcsolatot, a Paksi edzéseim mellett rendszeresen ellátogatok a Shogun Team központi dojójába, hogy ott gyakoroljak versenyzőtársaimmal, s Sensei Csabával.

Legutóbb 28.-án körülbelül 12-órakkor értem Debrecenbe az érkezés után el is”foglaltam” a dojot. Ami a szállásom volt ez idő alatt. Még a felnőttek edzése előtt lehetőségem volt megnézni a kezdő és a haladó gyerekcsoport edzéseit. Lelkes gyereksereg várta az edzői utasításokat és kitartóan dolgoztak. A felnőtt edzést Csaba Sensei küzdőjellegűnek álmodta meg. Tetszett az edzés, mert összetett volt. Szerepet kapott a zsákmunka, váltott ellenfeles küzdelem illetve pontkesztyűztünk is. Kellemesen fárasztó edzés volt.

Másnap reggel futóedzéssel indítottuk a napot. Sensei-el a Nagyerdei stadion körül kiépített emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított futópályán, 1 km-es köröket futottunk. Nyújtottunk a friss levegőn. Az előző napi küzdelmek alatt észrevett hibákra is felhívta a figyelmet a Sensei. Meglehetősen kellemes volt a friss levegőn.

Délután ismét két gyerekedzést követett egy felnőtt edzés. A kicsik edzései erősen elgondolkodtatóak voltak! Ha így folytatják, úgy érzem, fel kell kötnöm a gatyámat. J A felnőttek edzése árnyékmunkával indult, amit pajzsmunka követett. Ezután kihon és kata gyakorlás következett.

Visszagondolva erre a pár napra azt tudom elmondani, hogy nagyon jó hangulatban telt, jól éreztem magam. Hálás vagyok, hogy ott lehetettem, s újabb technikai dolgok lettek kijavítva. Február közepén ismét Debrecenbe utazom, hogy a Zemplén kupa előtt együtt végezzük az utolsó simításokat!