Már tavaly, amikor még csak szurkolóként vettem részt az eseményen eldöntöttem, hogy ezt a távot én is teljesítem. Nem is igazán a 11.6 km a nehézsége a dolognak, hanem a 671 méteres szintkülönbség Mátrafüred és Kékestető között. 2014. május 24-én, Kostyál Viktor edzőtársammal együtt nekivágtunk a hegynek. J Több mint 1700 nevezés érkezett a 17. Kékes Csúcsfutásra.

Már maga a rajt sem a megszokott menetrend szerint zajlott. A mezőny legidősebb tagja, a 79 éves (!!!) Karcsi bácsi vágott neki először a távnak. Őt követte 14 futó, akik 7 kerekes székes kisgyereket tolva indultak el. Igazán tiszteletreméltó dolgot tettek, óriási örömet, és felejthetetlen élményt okozva ezzel a gyerekeknek. És végül, 12.45-kor két csoportban rajtolt a mezőny. 4 frissítő állomáson keresztül, 34 fokos melegben kellett teljesíteni a távot. A kőhöz felérve pedig átvehettük az emlékérmet és sorban állhattunk a fotózáshoz. Személy szerint ezt vártam a legjobban J Éremmel a nyakamban, mosollyal az arcomon fotóztak le az ország legmagasabb pontján. J

Felejthetetlen élmény volt. Az akaraterő és kitartás fogalma itt átértékelődik mindenkiben, akár először, akár sokadjára, teljesíti a távot.  Embert próbáló feladat, de nem lehetetlen megcsinálni. J Remélem a következő évi célok között többeknek is szerepelni fog az, hogy teljesítse ezt a távot!

Jövőre is a csúcson kell abbahagyni! J

Osu

Jónás Alexa

1.kyu