A hétvégén ismét Abony adott otthont a Shinkyokushin Harcművész Szövetség kata szemináriumának. Egyesületünkből ketten utaztunk, a lányom és én. A munkám miatt sajnos csak a pénteki napon tudtunk jelen lenni. A délutáni tréningen a melegítést és a nyújtást shihan Karmazin György, Szövetségünk elnöke, a tőle megszokott magas minőségben vezényelte le.

Ezt követően a gyerekek átvonultak a kisterembe és Szabó István sensei vezetésével gyakoroltak. A nagyobbak Stefanovics József sensei irányításával dolgoztak tovább. A négy alapvédést  -jodan uke, gedan barai, soto uke, uchi uke-  értelmeztük, majd gyakoroltuk párban. Lényeges szempont volt a harcművész alapelvek megjelenítése a gyakorlatok során. Ezt követően a hosszúbottal gyakoroltunk. A bo-kataban a botot mint segédeszközt használtuk: a bottal könnyebb kontrollálni, hogy megjelennek-e a harcművész elvek a mozgásunkban, vagy sem. A vacsorát követően Stefi sensei a katák kialakulásáról, illetve a Kyokushin karatén belül betöltött szerepükről tartott rendkívül érdekes és hasznos előadást. Igazádiból nem is klasszikus előadás, hanem egy interaktív közös gondolkodás, több érdekes kérdést felvető beszélgetés kerekedett… ami olyan jól sikerült, hogy majdnem éjfél volt, mire elindulhattunk haza!:)

Köszönjük az SHSZ-nek a meghívást, shihan Karmazin Györgynek, sensei Stefinek és sensei Szabó Istvánnak a magas szinvonalú tréninget, valamint sensei Krupincza Jánosnak és az Abonyiaknak a kedves vendéglátást!

OSU!

Szabó Gy.