A Shogun Team gyönki dojójának tagjaként az előző évhez hasonlóan most is szerettem volna részt venni az idei kihíváson. Mivel Sensei Csabáék kata bunkai szemináriumon ill. a Nike félmaratonon voltak, sikerült idén is a már jól összeszokott Paksi  Sensei Krasznai Tamás vezette csapathoz csapódva eljutnom Budapestre a 2013 szept.07-08.án megrendezésre került hetedik  24 órás küzdőedzésre.

Az idei megmérettetést 3 edzés  tarkította, az első Sensei Fris Ferenc  vezénylésével zajlott aminek a harcosok a következő 24 órára hangolása volt a cél. Majd „belecsaptunk a lecsóba” megtelt a terem küzdeni akaró harcosokkal. Változatosabbá illetve színesebbé tette a kihívást a sokféle küzdőstílust képviselő vagy éppen más harcművészetet/vagy küzdősportot űző harcosok csoportja akik megmérettették magukat illetve hozzájárultak a rendezvény színvonalának emeléséhez.


Aztán elérkeztünk a 12. óra környékére, amikor is Sensei Stefanovics József tartott egy versenyzőkre kihegyezett kemény edzést több válogatott harcos részvételével.
Majd  a hajnali órákban, ahogyan egyre jobban elfáradt az elme már egyre nagyobb sikerrel tudtunk „ösztönből”küzdeni. Különleges élmény ez amit szerintem csak az érez át aki már bőrén tapasztalta ezt az állapotot. Majd ahogyan erre számítani is lehetett megfogyatkozott a küzdő harcosok száma. A tavalyi megmérettetéssel ellentétben én is adtam magamnak 1-2 órát alvásra és regenerálódásra.

Majd lassan elérkeztünk a kihívásunk vége felé Shihan Karmazin György vezényelt egy energizáló és nyújtóedzést, ami kimondottan jól esett a 22. óra tájékán.


Az idén is voltak harcosok, akik ki tűztek maguk elé valamiféle célt volt már meghatározott számú formagyakorlat végrehajtása, különböző erősítő gyakorlatok ismétlése, stb. Idén Glavák Dániel és Kozák Sándor rekord kísérlete kiemelkedő volt, a 24 óra alatt Sándor 12000 rúgás kivitelezését tűzte ki maga elé célul. Dániel pedig a 24 óra alatt 200 küzdelem teljesítését tűzte ki célul mindkettőjük sikerrel teljesítette a maga elé kitűzött célt Gratula nekik!


Rövid kis beszámolóm azzal zárnám, hogy menyire ösztönző élmény azokkal a harcosokkal egyáltalán egy légtérben lenni, akiknek a versenyvideóit youtube-n nézem, felnézek rájuk, mondhatni példaképek. Gyakorolni velük pedig felbecsülhetetlen!

Szarka Dávid

Osu!