“…….2010.07.10   56,8 km Hortobágyi kerékpár túra.  A részvétel aprópóját szintén ugyanerre a napra tervezett futóverseny adta. A kerékpár mellett döntöttem. Hogy miért? Évek óta kerékpározom néha többet néha kevesebbet. Az elmúlt hetekben a jó időkre való tekintettel sokszor pattanok kétkerekűre és észrevétlenül letekerek 20-30-40 km-es távokat.

Így vettem a bátorságot és beneveztem a túrára. 4 fős baráti társasággal vágtunk neki a túrának , és rajtunk kívül még több száz emberrel:) Az első 7 km megtétele után egyikőnk gépe megadta magát , 1 órai fáradozás az újraélesztésére sem volt elegendő. nagyon jó érzés volt tapasztalni hogy minden arra járó ember próbált nekünk segíteni. Egy egy ilyen tömegsport rendezvényen az emberek között egyfajta kötelék alakul ki.  Társunkat hátrahagyva folytattuk utunkat a pusztába. Tikkasztó hőség, szembeszél nehezítette utunkat, de egymást biztatva tekertünk a cél állomás felé.

Az 50-dik km tájékán minden testrészemet éreztem, és továbbra is gyötört a szembeszél, ekkor azonban már nem volt szabad feladni.. Célba érve büszkén kacsintottunk egymásra  “Megcsináltuk!! “.   Nagyon jó érzés teljesíteni egy egy kihívást.

Jövőre ugyanitt, és a nyáron hasonló kihívásokat tervezünk magunknak. ”

OSU!

Attila