Régóta terveink között szerepelt egy olyan edzés, ahol a karatékáink és családtagjaik együtt mozognak, együtt nevetnek egy edzésen. Ezt most Május 21.-re sikerült a rengeteg program közé beillesztenünk. Ezen a szombat délelőttön 2 órában gyakoroltunk együtt, valamint mindenki bemutatott a tudásából, ügyességéből egy szeletet a többieknek. 50 lelkes ember gyűlt össze, hogy egyszerűen jól érezze magát…

Az edzés elején felsorakoztak a karatékák, kicsik nagyok együtt, majd a hozzátartozók beálltak a családtagjaik mellé, s így kezdtük el a bemelegítésünket. A “vendégek” is igyekeztek megfelelni a az edzésen, melyen már az elejétől kezdve sportágspecifikus munka folyt.

Természetesen az alap technikákat is együtt végeztük el. Itt már előfordult az is, hogy a karatés gyerek javította az anyukáját. “Ezt nem így kell, cseréld meg a karod” :)

Egyesületünk elveinek megfelelően az első alkalommal karatézókkal is csináltattunk küzdelmi alap technikákat. Mely még jobban ment mint egy-egy kihon technika.

Minden korosztály mutatott a tudásszintjének megfelelően egy csipetet a csapattársak számára. Jó volt azt nézni, ahogy a szülők csillogó szemmel figyelték a gyerekek minden mozdulatát.Mi, edzők is bemutattunk egy-egy formagyakorlatot a csapatnak, ill. egy kis töréstechnika is színesítette a programot.

Gyuri san jóvoltából egy közös sorverseny is helyet kapott az edzésen, melyben meglátásom szerint a szülők szórakoztak a legjobban. A gyerek a szülővel együtt versengett a saját csapatáért. Ez szintén egy fontos momentuma volt az edzésnek.

A tréning hátralévő részében a karatékák velem gyakoroltak, míg a szülők Gyuri mesterrel végeztek gerinc tornát és egyéb légző és meditációs gyakorlatokat.

Számomra ez egy meghatározó edzés volt ebben az évben. Lehettünk volna akár kétszer ennyien is, de ez nem számít. Aki ott volt és velünk együtt gyakorolt érezte azt a légkört amiben dolgoztunk, ezt így jellemezném, hogy egységesség és szeretet!

Remélem a következő alkalommal még több család dönt úgy, hogy EGYÜTT KARATÉZUNK !

Osu!
Rácz Csaba