Április 9.-én megrendezésre került a IX.J&S Speed Kupa Tarjánban.Enyém a megtiszteltetés, hogy röviden beszámoljak az itt történtekről.
Hajnali 5 órakor rajtoltunk Debrecenből, és röpke 4-5 óra alatt már meg is érkeztünk a helyszínre.Az utazás vidám hangulatban zajlott,az álmosság és izgalom ellenére is. A létszám tekintélyes volt, több mint 400 versenyző vett részt a megmérettetésen! A mi klubbunk 11 versenyzővel képviseltette magát!A mérlegelés és Sensei Csabival történő rövid egyeztetés után elkezdődött a verseny.

Kata versenyben Tóth Zolcsinak sikerült dobogóra kerülnie, dinamikus ám fegyelmezett mozdulatai   meghozták az eredményt: ezüstérmesként végzett! Nagy csatát vívott, hiszen a serdülő korosztály legjobbját győzte le.


Zólyomi Zsombi továbbjutott az első körön, a másodikban ellenfelét ítélték jobbnak!
Technikailag szépen fejlődik.
Szűcs Peti és Ludasi Krisztián is a maximumot adták, sajnos továbbjutniuk ezúttal nem sikerült.
Dávid Csabit muszáj külön megemlíteni,hiszen kata-gyakorlatai mindig kitűnőek,ennek ellenére az első körben kiesett egy (véleményem szerinti) igazságtalan bírói döntés végett.

A küzdelem részére, a megnyitó után került sor,délután.

Szűcs Peti harcos küzdelemben kapott ki, kiválló ushiro gerit alkalmazva ellenfelén.
Pusztai Roli 2 ponttal kapott ki ellenfelétől, figyelme sokat fejlődött.
Pataki Viktor a gyerek I. küzdelemben kissé enerváltan küzdve maradt alul a szoboszlói ellenféllel szemben.
Ludasi Krisztián, sorozatosan szabálytalankodó ellenféllel szemben maradt alul egy harcos küzdelemben.
Mészáros Norbi minimális pontkülönbséggel maradt alul egy Victorys sráccal vívott küzdelemben.

A felnőtt küzdelmekben Kardos „Penge” Csabit említeném meg először, aki igyekezett betartani az edzői utasításokat. A küzdelmei keményebbek voltak, mint akármelyik Stallone-film, akarata  figyelemre méltó, ám állóképessége ezúttal gyengébb volt a megszokottnál!Súlycsoportjának második helyezéséért jár a gratuláció!


Enikő képviselte a felnőtt versenyzői gárda szebbik nemét, aki ezúttal is bizonyította harcosságát a küzdőtéren. A gedan mawashi geri-k pusztító erejűek voltak, és küzdőszellemből mindenki számára példát mutatott! 3. helyezést ért el, gratulálunk hozzá!


A trió 3.tagjaként én léptem a küzdőtérre, és az eddigi 3 versenyemet összehasonlítva ezen a kupán volt a legkeményebb a mezőny. Technikailag sajnos nem tudtam úgy teljesíteni, ahogy szerettem volna, de mindenképp sikerélménynek számít az, hogy védekezésem sokat javult. Ebből az örömmámorból egy jodan rúgás zökkentett ki, amit nem tudtam időben viszonozni, így technikás ellenfelem jutott tovább, én pedig megosztottam helyemet a dobogó 3. fokán!

Ahogy a megnyitóban is elhangzott, ezen a versenyen minden résztvevő győztesként távozott.
Külön köszönet a tésztáért, és tarhonyáért!!

Köszönettel: Kostyál Viktor