Február 26-án került megrendezésre Sátoraljaújhelyen a VI. Zemplén kupa, melyen egyesületünket három versenyző képviselte. Ezt a versenyt kicsit beárnyékolta az előző héten megrendezett diákolimpia, így talán előzetesen nem kapott akkora nyilvánosságot. Igaz, ezt gyakorló versenynek szántuk.

A más szabály rendszer a megszokottakhoz képest új feladatok elé állította versenyzőinket, mivel ebben a rendszerben már a gyerekeknél is van gedan rúgás ( comb), illetve protektor (felsőtest pajzs) nélkül küzdenek már a kicsik is, itt aztán „jól odarakják egymásnak a gyerkőcök”.  Azt mint szülő is jól látom, hogy ez a szabályrendszer nem éppen a gyerekek egészségét védi. A Sensei Csabival értékeltük is a látottakat és levontuk a következtetéseket.

A hivatalos megnyitó előtt a Kata (ahol mi nem voltunk érdekeltek) és a gyermekküzdő versenyeket bonyolították le, itt az első harcosunk, Farkas Bálint lépett tatamira. Az elő küzdelmét egy jól irányzott testrúgással, iponnal nyerte, a másodikat pontozással, a harmadiknál nem állt ki az ellenfele, sérülésre hivatkozva.

Következő versenyzőnk Farkas Adrienn aki szintén egy megsemmisítő erejű fejrúgással nyerte az elsőt. A döntőben pedig, régi riválisával nézett szembe, aki nem bírt felette diadalmaskodni és csak a hosszabbítás után bírói döntéssel tudott elsőbbséget szerezni. Hozzá teszem Adriennt csak egy hajszál választotta el a győzelemtől!

Fightereink megmérettetése a felnőtt küzdelmekkel fejeződött be, melyen Kostyál Viktorunk villantotta meg lábtechnikáját, a „Villám Lábú” mind a három küzdelmét mawashi geri jodannal, (köríves fejrúgás) idő előtt kényszerült befejezni, így bíróinknak nem maradt más feladatuk mint, hogy a győztes felé lendítsék zászlóikat és kihirdessék az ippon győzelmeket.

Annyit még megjegyeznék, hogy Fris Mester, honlapjukon, “piricka Józsi” stílusnak említi meg Viktor harcmodorát. Én láttam, hogy hetek óta a fejrúgásokat gyakorolja Viktor a Senseijel és itt is ez volt a feladata,. Ennek az eredménye 3 awazate ippon volt…ja és 1 éve karatézik.

Tehát a mérlegünk három indulóból. -2 ARANY, -1 EZÜST

Összefoglalva az eseményeket, nagyon elszánt, példa értékű küzdelmeket, győzni akarást, céltudatosságot és versenyszellemet láttunk mind hármójuktól. Végezetül nem hagyhatom ki Gyuri mesterünk szavait: „Lám, így jár az, aki rendszeresen, céltudatosan, motiváltan készül. A befektetett munka így kamatozik…!”

Nagyszerű verseny volt!

Farkas Bálint 10. kyu
Szülő, karatéka