2015. szeptember 5-én Szolnok adott otthont az Európa Kupa elnevezésű nemzetközi versenynek, ahol klubunkat Sári Enikő és Nagy Miklós képviselte. Versenyzőink, Sensei Csaba és Sempai Gyuri már pénteken elutaztak a városba, hogy másnap kipihenve vághassanak neki a megmérettetésnek a(a pénteki vizsgafelkészítő edzés után). A reggeli mérlegest követően, a Tiszaligeti Sportcsarnokban találkoztak a Shogun Team szurkolói gárdájával, akik Debrecenből érkeztek. Kicsik és nagyok egyaránt izgultak a két versenyzőért. A hivatalos megnyitó után el is kezdődtek a küzdelmek. Valóban európai színvonalú verseny volt, hiszen a magyarok mellett, az oroszok, az ukránok, a románok, a grúzok, a svédek, a lengyelek, horvátok és a kazahok is számos indulóval érkeztek. Miki a férfi mezőny +90 kg-os kategóriájában indult, és egy többszörös orosz bajnokkal kezdett, akit mellesleg az őszi világbajnokság plakátján is láthatunk. Derekasan helyt állt, és a 3 perc végén bírói döntéssel maradt alul. Enikő a nők 65 kg-os mezőnyében indult. Szintén többszörös orosz bajnokkal kellett összemérnie tudását. 3 perc után az orosz lány mehetett tovább a legjobb 4 közé.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy a 130 nevezés ellenére 85 versenyző indult a tornán. Miután nyilvánosságra hozták a nevezettek listáját, mindenki beteg lett hirtelen…
A legaktívabb facebook sztár klubok is  távol maradtak…

Színvonalas verseny volt és izgalmas mérkőzéseket láthattunk. A Shogunos versenyzők mellett az egész magyar csapat szépen szerepelt, ezúton is gratulálunk Nekik!

Köszönjük Shihan Furkó Kálmánnak a meghívást, és a lehetőséget, hogy egy ilyen komoly és erős mezőnyben küzdhettek a versenyzőink, valamint a szurkolóknak a támogatást és a biztató szavakat!

Hajrá Shogun!