Július 1. és 6. között szervezték meg idén a III. SHSZ Shinkyokushin karate edzőtábort a Balaton déli partján. Egyesületünk idén 16 fővel képviselte magát a táborban. A Bakonyi család Gyönkről érkezett. A debreceni csapatból Nagy Miklós, Szűcs Péter, Dávid Csaba és Jónás Alexa vonattal, míg Sensei Rácz Csaba, Sempai Szabó György, Sári Enikő, Tóth Zoltán, Ludasi Krisztián, Szabó Eszter, Balázs Panni és Szilágyi áron autóval indultak el.

A keddi megérkezést követően délután 5 órától már tréningezett az a 284 fő, akik jelen voltak a táborban. A közös bemelegítés után, csoportokban folytattuk tovább a munkát. Volt gyerekcsoport, válogatott, versenyzői csoport és generál csoport is, de volt olyan, mikor övfokozatok szerinti bontásban edzettünk. A tábor célja a helyes szakmai vonal megtalálása, az alapelvek gyakorlása volt. Napi 3 edzés alatt ezeket igyekezetünk mind a kihonba, mind a küzdő jellegű munkába beépíteni. Nagy hangsúlyt kapott a testegység érzése, az ejtés és hajtás fogalma, valamint a különböző tengelyek használata.

A Shoungosok számára a hét vége jelentette a legfontosabb eseményt, hiszen a klubból többen is övvizsgára készültek. Enikő, Krisztián, Zolcsi és Csabi a 3. kyut, Peti és Miki a 2. kyut, míg Csaba Sensei a 4. dant tűzte ki célul. Senseinek és a dan vizsgázóknak csütörtökön Shihan Dr. Karmazin György és Sensei Szabó István tartott 2 órás kihon és kata edzést. Péntek délelőtt pedig már az EKO vizsgabizottság előtt tréningeztek a 4. danra készülők. Pénteken délután 3 órakor pedig elkezdődött a dan vizsga Shihan Furkó Kálmán, Shihan Cyril Andrews és Shihan Juan Carlos Escalera előtt. Szombaton a délelőtti edzésen olvasták fel azokat a neveket, akik sikeresen teljesítették a vizsga kihon részét. Nagy izgalommal vártuk, hogy vajon Csaba Sensei nevét felolvassák-e. És igen, hallottuk, így Sensei készülhetett az aznap délutáni vizsgaküzdelmekre. Mindeközben a barna övre vizsgázók a Dan Kollégium (Shihan Dr. Karmazin György, Sensei Stefanovics József, Sensei Dr. Bogdán Olivér, Sensei Csizmadia Zsolt és Sensei Leskó Anna) előtt, még az alacsonyabb övfokozatra vizsgázók Shihan Szabó Tamás, Shihan Demeter Zsolt és Sensei Szabó István előtt mutathatták meg, hogy mit tudnak. Mindenki sikeresen abszolválta a vizsga technikai részét, így mindenki felállhatott küzdeni. A tábor első napjaiban tudtuk meg ugyanis, hogy a kyu fokozatra vizsgázóknak is küzdeniük kell. 3. kyura 15, míg 2. kyura 20 küzdelmet kellett teljesítenie mindenkinek.

A Balatontól mindössze 5 méterre, a tűző napon délután 3 órakor kezdődtek el a vizsgaküzdelmek. Egyszerre indultak el a kyu és dan vizsgaküzdelmek, valamint az EKO bizottság előtt a 4. danra a küzdelmek. A Shogunosok sikeresen teljesítette a feladatot, és egy csapatként mentünk biztatni Senseit a tér másik oldalára. 10 ellenfeles küzdelmet kellett teljesítenie bírók előtt. Hatodikként hívták küzdeni. Embert próbáló feladat volt, de a korábbi sérülése ellenére, a felkészültségének és a biztatásnak hála sikerrel abszolválta Sensei ezt a feladatot is. Este, a Sayonara party előtt Shihan Karmazin adta át a budo passokat a kyu és dan vizsgázóknak, míg a 4. dant sikeresen teljesítőket Shihan Cyril hívta ki az EKO passokért.  Jó érzés volt hallani a sok Shogunos nevet, mikor szólították őket. Egy csapatként készültünk a vizsgára, és csapatként örültünk mindenki sikerének! Ezúton is gratulálunk minden egyes vizsgázónak!! J

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni az itthoni támogatást és szurkolást! A tábor szervezéséért köszönet Sempai Fekete Tamásnak és Sensei Agócs Tibornak! Reméljük jövőre is részt vehetünk a táborban, és tanulhatunk, valamint együtt dolgozhatunk a tábor instruktoraival!

Osu!

Jónás Alexa

1.kyu