Az őszi szünet első,pár napját Gyönkön töltöttük(Sensei Rácz Csaba,Sempai Szabó György,Jónás Alexa,ifj.Farkas Bálint,Szabó Eszter,az ovis csoportból Makay Zétény&családja és Farkas Adrienn). Szemináriumunk célja a közös gyakorlás, baráti kapcsolatok elmélyítése és a kokyu és kyu vizsga volt.
10.27-én vasárnap megérkeztünk a kollégiumba  és máris következett az 1. edzés. Ezen részt vettek a debreceni,paksi és siklósi karatékák. Küzdő jellegű gyakorlatokkal foglalkoztunk;főleg a  mawashi gerik védésével párokban, majd következett egy kis szabad küzdelem. A paksi csapattal jelen volt sensei Krasznai Tomi 4. dan is.

Hétfő reggel megérkezett Csornáról Sensei Horváth Tibor,Kovács Eszter és Ádám. Az aznapi edzéseken ők is részt vettek,ezzel is segítve és  változatossá téve egymás munkáját.

A délelőtti edzésünk 10 órakor kezdődött. Csaba Sensei vezetésével a felnőttek,Gyuri sempai vezetésével a gyerekek kihonnal foglalkoztak. Mi,felnőttek az mozgások dinamikusságát,és az állásokban való haladást ütésekkel-rúgásokkal összekötve gyakoroltuk. Eközben a Senseiek elmondták mire figyeljünk,finomították pontatlanságainkat. Majd az edzés utolsó negyedében Csaba Senseiel és néhány versenyzővel pontkesztyűztünk. A mozdulatok gyorsaságára kellett összpontosítanunk 3 körön keresztül. Mindezek után egy kis felületkeményítéssel zártuk az edzést.

3. edzésünk következett a szemináriumon,amit Tibor Sensei keringés fokozó részével kezdtünk el. Ezzel is megismerve egy másik egyesület szokásait,bevált módszereit a melegítésnél. Majd 2 csoportra bomlottunk,a gyerekekkel debreceni edzőink foglalkoztak,míg a felnőttek a Senseiel dolgoztak. Megnéztünk néhány mozgásban történő technikát, az első 3 renrakut és a saját övfokozatunkhoz szükséges katákat. Utóbbiban  sok apró hibára hívta fel figyelmünket a mester,melyeket próbáltunk megfogadni és javítani a későbbiekben.

A délután  további részében egy nagyon ízletes vacsorát fogyasztottunk el, egy helyi bortermelő  és kedves felesége meghívására. Az úr elmondott néhány szót a borkészítés mesterségéről és díjairól,mivel országszerte elismert munkája az iparágban. Ezek után a kiskorúak visszavonultak a kollégiumba és egy rettentően humoros animációs filmmel zárták a napot. Eközben a többiek az estét  borkóstolóval folytatták.

Táborunk utolsó napján következtek az övvizsgák és a szintfelmérő vizsgák. A vizsgázók fél  11-kor kezdték el a munkát. Egységesen dolgozott  a csapat,mindenkin látszott,hogy nagyon törekszik megfelelni és a legjobbat kihozni magából. Az oklevelek kiosztása után, néhány mondatos összegzés következett,mellyel Sensei zárta a tábort.

Azt hiszem a többiek nevében is mondhatom,hogy tartalmas pár napot hagytunk magunk mögött,melyekben egy nagyon jó kis csapattal dolgozhattunk együtt. Remélem a jövőben is lesz hasonló lehetőség,mert én mindig nagyon élvezem a gyönki táborokat és mindenkinek  csak ajánlani tudom!

Köszönjük a Simigh pince vendéglátását és Bakonyi Ferenc szervezői munkáját !

Farkas Adrienn 4. kyu