Szept 22.-én szombaton Budapestre utaztunk a XV. Bushidó Kupára, melyre Shihan Kiss Attila invitált bennünket. Elsősorban ifi versenyzőnk, Szűcs Péter versenyzési lehetősége miatt utaztunk, de végül a mikepércsi Szilágyi Áron és Adorján Patrik is indult az Ob.-n.

Petinek Tarjánban csak kataban van lehetősége küzdeni, ezért kerestünk újabb versenyt a megmérettetésre, s a két fiú is az alapozásnál tart még, hisz a fő verseny a Novemberi Ob. lesz.

A pestszentimrei csarnokban 260 versenyző lépett tatamira, akik több országból érkeztek. Kancho Soeno, a Shidokan karate megalapítója is elhozta két tanítványát Japánból, akik Super fighton küzdöttek Magyar ellenfeleikkel. Mindkét küzdelmet a Magyar harcosok nyerték!

Szűcs Péter az ifi -70 kg-ban indult, ahol a 32-es tábláról kezdett. Első ellenfele a budapesti Holl Barna volt, kitől a diákolimpia döntőben kikapott. Ez már önmagában egy lehetőséget nyújtott a fejlődésre, hisz egyből egy mentális teher került Petire. Simán hozta a küzdelmet, a megfelelő edzői utasításokat betartva nyert bírói döntéssel, testre és combra is fogva ellenfelét.

A 16 között egy szolnoki harcos sráccal küzdött, akit egy jodan mawashi gerivel győzött le.

A 4 közé jutásért egy szentesi “fekete öves” gyerekkel küzdött, aki a 2. menetben nyert bíróival, így Peti 3 kemény meccs után a 8 között zárt. Ellenfele a versenyt is megnyerte.

3 erős küzdelem, 3 gyakorlási lehetőség, ezért jöttünk eredménytől függetlenül.

Szilágyi Áron a gyerek I. kategóriában szintén egy szentesi “danos” kisfiúval küzdött. (Elég idegesítő volt elmagyarázni a kis Áronnak, hogy a 9 éves ellenfelén hogy lóghat olyan öv, mint amilyen az edzőjén van)
De ettől függetlenül harcosan küzdött a mi fiúnk, aki a 2. menetben kissé elfáradt, s a figyelem hiánya miatt jodan mawashi találatokkal veszített. (a klasszis különbséget a fekete és a kék öv között nem láttuk)

Adorján Patrik a serdülő nehézsúlyban küzdött, ahol 5-en neveztek, de egy fiú nem érkezett meg, s négyen versengtek egyenes kieséses rendszerben!?

Első ellenfelét testen lábbal és kézzel is fogta Patrik. Tudta gyakorolni az ütés kombinációit.
A döntőben a szolnoki “mumus” ellenfele várta aki sajnos most is az érintéses fejrúgásaival nyert Patrik igyekezete ellenére!

Gyakorolni mentünk, s tudtunk is, az eredmény itt abszolút lényegtelen számunkra! Versenyküzdelmi feltételeket a dojóban nem tudunk szimulálni, ez ebből a szempontból megfelelő lehetőség volt!

Csapatunkat Mikepércsről egy kisebb szurkoló tábor kísérte el, melyet külön köszönünk, csakúgy mint Marosvölgyi Szörénynek az utazásban nyújtott segítségét!