15 évvel ezelőtt indultak el az első Kyokushin karate edzőtáborok a debrecen melletti Vekeri tónál, a Dorcas campingban. Az edzőtáborokat a Berettyó Budo SE szervezte, s a baráti klubok mindig részt vettek ebben. Tavaly volt az első alkalom, hogy egyesületünk bonyolította le rendezvényt, most 2. alkalommal szerveztük mi a nagy hagyományokkal bíró nyári edzőtábort. A Shinkyokushin Harcművész Szövetség magas szintű szakmai munkája itt is mérvadó volt, s ezen elveknek megfelelően igyekeztünk kialakítani az edzések anyagát.Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu, Derecske, Püspökladány, Debrecen és Mikepércs karatékái edzettek öt napon át a tó szomszédságában. Ezen karate klubok szinte minden rendezvényen együtt dolgoznak, erősítik egymást. A klubok mesterei mindannyian kivették a részüket az edzések levezényléséből.

Már a legelső edzésen megtelt a camping betonpályája, s a kicsiktől a nagyokig együtt mozgott a szép számú tanulni vágyó karatéka.

Az edzések reggel hatkor kondicionális munkával kezdődtek a nagyobbak számára. Délelőtt tíztől két órában 3-4-5 csoportban gyakoroltuk a kihon és forma gyakorlatokat, valamint a harcművészeti alapokat. Délután fél hattól pedig inkább küzdő mozgást, szermunkát végeztünk, valamint több esetben szabad küzdelem volt terítéken.

A tanulók életkori sajátosságainak megfelelően számos szabadidős programmal töltöttük el az edzések közötti délutánokat. Nagyon színvonalas bemutatót tartott a Debreceni Agility szabadidősport egyesület, mely kutyás produkciója volt a hét legszínvonalasabb szabadidős programja.

Szerveztünk Strandbirkózó versenyt, mely győztesei külön jutalomban részesültek.

Az edzőtábor 7 csapata egész héten át versengett a legjobb csapat címéért.
Meghatározó élmény volt az éjszakai edzés és Dr Zolnai Vilmos előadása is!

Aszfaltrajz verseny és harcművészeti kvíz is szerepelt a programok között!

A tábor végén sokan övvizsgán adtak számot tudásukról, melyre jó páran már több éve is készültek. A vizsga ebben az évben igen erősre sikeredett, mely alapján mindenki keményen küzdött a következő övfokozatért. A vizsgázók közül kiemelendő a 3. kyura vizsgázó Incze László, aki 22 évvel ezelőtt szerezte meg az előző övfokozatát, s most érkezett el az idő számára, hogy előre lépjen.

A tábor végén kihirdettük a tábor legjobban teljesítő karatékáit, akik Dávid Csaba és Szilágyi Áron lettek.

Átadásra kerültek ebben a félévben is a Shogun vándorkupák, melyeket most is két példamutatóan fejlődő tanítvány kapta:
A felnőttek közül Farkas Bálint!

Míg a gyerekek közül Bakonyi Ádám, aki sajnos nem tudott jelen lenni a táborban, de Augusztusban, Gyönkön átveheti a serleget!

A Shogun csapata ismét jó szervezőnek és házigazdának bizonyult. Pápai Zoli sensei szavaival élve: ismét egy sikeres edzőtáboron vagyunk túl.

Köszönjük valamennyi önzetlen segítőnek, tanítványnak, edzőnek, hogy közreműködésével ilyen színvonalas tábort tudtunk ismét összehozni!

Edzőtáborunkat az alábbi cégek támogatták 2012-ben, melyet hálásan köszönünk!

-Andezit Wolf Kft.
-Rotoxin Bt.

Reméljük jövőre ismét együtt dolgozhatunk a fejlődésünkért!