Rendhagyó ”edzéssel” ünnepelte, búcsúztatta a Shogun SE. a tavaszi évadot. A Nagyerdőn a szalonnasütő réten találkoztunk június 22-én délután. A nyári szünet előtti utolsó közös találkozón szerettük volna mókával, kacagással zárni az idényt. Több olyan programot vontunk össze, amely akár önállóan is megállta volna a helyét, de versenyek, szemináriumok, egyéb teendők miatt idő hiányában korábban nem tudtunk sort keríteni rá. Most egy grandiózus eseménybe gyúrtuk össze az alábbiakat: 1. évadértékelő, 2. családi nap, 3. a senior csoport szokásos félévi összejövetele. A cél az volt, hogy a gyerekek, felnőttek, seniorok, együtt ünnepeljük meg a sikereket; töltsünk el közösen néhány órát játékkal, némi kis mozgással, vetélkedéssel! Egyesületünkben hat csoportban edzenek a karatékák: Gyerek I. (kisebbik gyerekcsoport) Gyerek II. (nagyobbik gyerekcsoport) Generál, Senior, Mikepércs, Gyönk. /sajnos a távolság miatt a gyönkiek csak lélekben tudtak velünk lenni. Így végül is öt csapat mérte össze tudását, erejét, ügyességét. Hat versenyszámban zajlottak a küzdelmek: -Aszfaltrajzverseny, -11-es rúgó verseny, -Kötélhúzás, -Kvíz, -Saját rap előadása, -Főzőverseny. Szerencsés volt a helyszínválasztás, mert a csapatok nem voltak összezsúfolódva, mindenkinek megvolt a mozgástere, a gyerekeknek volt hely focizni, bóklászni az erdőben; de mégis együtt volt az egész Shogun SE. tagsága. (Egyre többen vannak akik több csapatban is érdekeltek, és ez külön öröm számunkra!)

A megérkezést, elhelyezkedést követően a csapatok először a főzéshez, sütéshez kezdtek. Mindenki hozott tűzifát, profi felszerelést, összekészített nyersanyagot, úgyhogy rövidesen lobogott a tűz, pirult a szalonna, hagyma… Ezzel párhuzamosan kiosztottuk a 30 kérdésből álló kvíz feladatlapot, valamint megkezdődött a rajzverseny… és eleredt az eső! Esőisten nem volt kegyes a rajzolókhoz, mert a rövid, de kiadós zápor szinte nyomtalanul elmosta az alkotásokat, sajnos így ezt a versenyszámot törölni kellett! A tizenegyes rúgó versenyben a mikepércsi csapat lett a legeredményesebb. Igazi küzdelmet hozott a kötélhúzás! Öröm volt nézni, ahogy a csapatok apait-anyait beleadva az ellenek feszültek… a nagy akarásnak meg is lett az eredménye: a kötél vesztett, és egy reccsenéssel elszakadt… szerencsére nagyobb baj, sérülés nem történt! Ezt a versenyszámot a senior csapat nyerte. A kvíz megoldásában is a seniorok jeleskedtek. A rappelésben három értékelhető produkciót láttunk: a gyerekI. bizonyult a legjobbnak. Igen nehéz dolga volt a zsűrinek a főzőverseny értékelésénél.

A finomabbnál finomabb alkotások között minimális különbségek voltak, mindegyik nagyon ízlett  –teljesen szubjektív módon–  a következő eredmény született: első a mikepércsiek vaddisznópörköltje, második a gyerekI. csapat ”pusztapörköltje”, harmadik a gyerekII. csapat ”sültszalonna-grilltál”-ja, negyedik a seniorok sertéspörköltje lett. Összesítésben ezen az estén a mikepércsi csapat lett az első, második a senior társaság, harmadik a gyerekI., negyedik a gyerekII., utolsó helyen a generál csapat végzett.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők összegyűltek a zsűriasztalnál. Csaba sensei röviden értékelte az elmúlt félévet. Elmondta, hogy több szempontból is igen nagyot lépett előre egyesületünk! Az elvégzett munka, a befektetett energia kezd megmutatkozni! A szervezetünk 64 klubja közül a hetedik helyen szerepelni a pontszerző versenyen mindenképpen figyelemreméltó eredmény, de a ami fontosabb, hogy szakmailag is szépen fejlődik a klub! Néhány szóban vázolta az edzőtáborokkal kapcsolatos tudnivalókat is. Ezután közös tüzet gyújtottunk  –  szimbolizálván, hogy bár külön is jelentős tettekre képes egy csoport, ha egyesítjük erőinket, a nagyságrendekkel lehetünk eredményesebbek! Csoportkép készítésével zártuk a rendezvényt.

Szubjektív: Mindenkinek köszönöm a megjelenést, azt, hogy mindenki odatette magát, önzetlenül szervezett, főzött, sütött. Jó volt látni együtt tevékenykedni benneteket! Remélem mindenkinek kellemesen telt az idő! Mi Eszterkével nagyon jól éreztük magunkat!

OSU!
Szabó Gy.