Június 16.-án indult csapatunk Győrbe, hogy másnap átutazva Bécsbe, az Austrian Openen versenyezzünk. Az Osztrák szervezet vezetője a Lengyel származású 4. danos mester Marek Kubek, aki szervezetével az előző évben lépett be a Shinkyokushin világszervezetbe. Az előző évhez képest pár utánpótlás kata versenyzőt is indítottunk a tapasztalatszerzés végett, de ha a szakmai, vagy a bírói munkát nézzük akkor ez inkább kirándulás volt a srácoknak, sajnos.Szombat este még belecsöppentünk Győrben egy igen pezsgő forgatagba, melynek csúcsa a több ezres Republik koncert, s az igen látványos tűzijáték volt. Másnap viszonylag korán indultunk, s hamar megtaláltuk a külvárosi sportcsarnokot. Hosszas regisztrációs procedúra után jutottunk be a csarnokba.

A kata versenyszámmal kezdődött a torna, s a gyerekek formagyakorlatait is pontozták. Az utánpótlás fiú katások bírói rendkívül képzetlenek voltak, s elég sok kellemetlenséget okoztak a tudatlanságukkal. Igyekeztünk a feladatra figyelni;

Szilágyi Áron ügyességének és szorgalmának köszönhetően idáig is szép eredményeket ért el, s most is dobogót vártunk tőle. Határozottan mutatta be katáit, s a külön feladatot is teljesítette, hiszen sokat javult a testtartása az elmúlt versenyhez képest. A bírói kártékonykodásnak köszönhetően csak a 2. helyen zárt egy Lengyel kis srác mögött.

Farkas Bálintka idáig még eredmény nélkül szerepelt a kata versenyeken, igaz ezt a mozgásformát ettől az évtől kezdtük gyakorolni versenyen. Alap feladat volt a pontosság javítása és a mozgáskoordináció terén az előrelépés. Ez az első gyakorlatánál idáig a legjobban sikerült, s a harc is nagyszerűen látszott a katájában. A 4 között idegesen kezdett, s ez rányomta bélyegét az eredményre. Bálint a 4. helyen végzett.

Ifi és serdülő katásunk Szűcs Péter és Zsólyomi Zsombi sajnos tudásuk alatt teljesítettek. Mindketten az 5. helyen végeztek, de egyértelműen állhattak volna a dobogón, ha nem ilyen dekoncentrált gyakorlatot mutatnak be.

A teremben ekkor már nagy volt a hőség, s ennek hatásai látszottak a felnőtt versenyzőinken is.

Kostyál Viktor a -80 kg-ban egy Osztrák sráccal kezdett. Külön feladat volt számára, hogy nem rúghatott fejre. Gyakorolnia kell az ütéseket, s a combrúgásokat, mivel minden ellenfelét idáig fej wasarival, vagy KO.-val verte. Igaz kissé görcsösen, de megoldotta a feladatot, s testre és combra is megfogta ellenfelét, így egyértelműen győzött. Második ellenfél a pápai Popovics Tamás volt aki a Victoryban edz. A kiegyenlítetten induló küzdelembe becsúszott egy két fej ütés is az ellenfél részéről, s ez rányomta bélyegét a bunyóra. Viktor erősen fájlalta állkapcsát, ill. az egyik fej ütés után egy jodan mawashi is beszaladt. A bírónak jelezte, hogy nem tudja folytatni a küzdelmet, melyet követően Popovicsot juttatták tovább. Viktor 3. lett.

Sári Enikő egy Svéd lánnyal kezdett, aki az állóképességi tolós küzdőstílusán kívül mást nem mutatott, de sajnos ezt el tudta adni. Enikő enerváltan küzdött, nem tudott mit kezdeni a Svéd rohamaival. A technikai megoldások elmaradtak. 3 menet után győzött a Svéd lány, Enikő teljesítményét egy kis kupával jutalmazták.

Nagy Miki első ellenfele eltűnt, nem állt ki. :) Második ellenfél egy Osztrák testépítő (favágó) volt, aki iszonyat képzetlenül, de hatalmas őserővel ment előre mint egy gőzmozdony. Miki ezeket a rohamokat 1 percig ügyesen megoldotta a leválásokkal, de a menet második felére eltaktikázta a küzdelmet, s az Osztrák Trollt kihozták. :) Miki így 3. lett.

Kardos Csabink fergeteges fogyasztása ismét meghozta gyümölcsét. Az ő versenyének a címe: Hogy fogyjunk le 77 kg-ról 71.6-ra! :) Így Csabi az “A” kategória -80 kg-ban küzdött, ahol most volt pár igazán jó bunyós. Első ellenfelét, egy svéd srácot 2 menetben bíróival vert, pedig legalább 6 kg súlykülönbség volt. A második ellenfél a tavalyi győztes Lengyel fiú erőfölénye egyértelműen látszott, így Csabink a 8 között végzett.

Tanulságos verseny volt ez, hisz nem túl kipihenten, fülledt, meleg csarnokban kellett versenyeznünk. Az előrelépést mindenképpen a mentális síkon kell keresnünk. Mely a nyári táborozások után az alapozás egyik fontos mérföldköve lesz!

Versenyünket támogatta:

-Mikepércs Önkormányzata
-Marosvölgyi Szörény

Fotók:

-Fekete Tamás
-Zsólyomi Zsombor