Június 07.-én Gyönkre utaztam, hogy az ottani dojónk tanítványai részére edzést vezényeljek. A tréningen számos gyermek és felnőtt, valamint új tanítványok is megjelentek. Edzésünk fő témája alapvetően a kihon és a kata volt, melyben leginkább az új vizsgaanyagot gyakoroltuk. A technikák gyakorlása közben igyekeztünk érinteni azokat az elemeket, módszereket is, melyeket az SHSZ szemináriumok alkalmával gyakoroltunk, ill. melyek a harcművészeti mozgás alapelemeit jelentik.A gyakorlás vége felé néhány küzdelmi technikát és megoldást is szemléltettem, melyeket újdonságként igyekeztek elsajátítani a lelkes tanítványok.

Az edzést követően Bakonyi Feri szülei láttak vendégül egy házias vacsorára a közeli boros pincéjüknél a “Bagóban”. A házi sonkától a tojáson a zöldségen át, a házi sütiig minden naturál volt, ami nekem etalon azóta is!!

Este még a nagyszerű duóval Bakesszal és Árpival beszélgettünk kicsit, majd a jól megérdemelt alvás következett.

Másnap a gyönki emberek között töltöttem a napomat, mely kicsit más mint a debreceni forgatag. Ott is mindenkinek meg van a gondja baja, de mégis sokkal nyugodtabbak és “tisztábbak” mint a nagyvárosban. Szeretek ott lenni közöttük, hasonlót a földesi látogatásaim alatt éreztem!

Péntek este Paksra utaztunk, hogy Krasznai Tomi dojójában eddzünk. 15-en mentünk át a szintén Tolna megyei dojóba, s 18.00-tól 20.30-ig karatéztunk. Tamás hetente-kéthetente, ahogy ideje engedi átmegy Gyönkre, s segíti a munkánkat! Köszönjük fáradozásait!

Krasznai mester kérésére aznap is edzést vezényeltem paksi és gyönki tanítványoknak, mely a küzdelemről, s azon belül a páros gyakorlatokról szólt. Tehát az 1 órás kata gyakorlás után, melyet Tamás irányított, a kontrákkal, tempókkal, és megelőző technikák gyakorlásával töltöttük a következő egy órát, amit fél óra váltott ellenfeles küzdelem követett. Kilenc magasságában távoztunk a Bulldog dojóból.

Egy igazán jó paksi tanítvánnyal, Farkas Zoltánnal

Aznap este még Bakonyi Ferivel ízleltük meg a gyönki csapolt HB ízét, s közben tartalmasat beszélgettünk.

Másnap indultam haza,- s mondhatom kicsit feltöltődve- a dunántúli kisvárosból.

Augusztus elején (Aug. 01-05.) itt tartjuk meg a Shogun Team V. nyári edzőtáborát, melyre már most több senior tanítvány jelentkezett.

Hajrá Shogun! Hajrá Gyönk!

Rácz Csaba