Március 11.-én Hajdúszoboszlón versenyeztünk, a diákolimpia Kelet-Magyarországi elődöntőjén. Előzetesen 36 klub 350 versenyzője nevezett, mely erős mezőnyre utalt. Házi versenyünknek köszönhetően többen most indulnak el klubunkból a versenyzői pályán. 21 versenyzőt neveztünk Hajdúszoboszlóra, akik közül 10 fő új versenyzőnek számított.

A formagyakorlat kategória most debütált a diákolimpia rendszerben. Ennek örültünk, hisz a gyerekek számára remek koordináció fejlesztő módszer, s sokat gyakoroljuk. A nevezett versenyzőink közül a gyerekek nagyon szépen szerepeltek, s az izgulást legyőzve igazolták fejlődésüket. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szilágyi Áron, Somi Miklós és Maglóczki Gergő.

A serdülők esetében sajnos volt olyan eset mikor nagyon nem értettünk egyet a bírói döntéssel, de igyekszünk tovább lépni, s a következő megmérettetésekre koncentrálni!

A segédedző trió közben már a küzdelemre készítette a csapatot! Sári Enikő, Kardos Csaba és Nagy Miklós rengeteget segített a verseny alatt, csakúgy mint a megjelent szülők, családtagok is!

A küzdelemben is kitettek magukért a kicsik s, Pénzes Sanyika megszerezte a nehézsúlyban a bronzérmet. A többiek is szoros küzdelmekben maradtak alul az első vagy második körben. Az előző évhez képest szembetűnő a ponterősség a gyerekeknél!

Serdülőink is szépen meneteltek előre. Az idén bemutatkozó Adorján Patrik ezüst éremmel zárt súlycsoportjában, s a 2012-es teljesítménye idáig nagyon biztató!

Mészáros Norbi eggyel magasabb súlyban indult a +1 kg miatt, de itt is igazolta az edzéseken mutatott akaratát. 3 helyen zárt!

Az ifik között harcolt Szűcs Peti, aki a 2. évét kezdte a versenyzők között, s látszik az előző év tapasztalata. Ponterős kombinációkkal lépegetett előre, s csak a döntőben tudta megállítani riválisa.

A legfontosabb, hogy az edzéseken elvégzett munka eredménye minden tanítványnál látszott! Egyértelmű az előrelépés, s ez a legfontosabb visszaigazolás a megszerzett 7 érem előtt!

Mivel mindkét diákolimpia elődöntőn indultak versenyzőink, összesítve 19 fő készül a szeghalmi döntőre a mikepércsi, gyönki és debreceni dojókból, mely ismét egy következő állomása lesz fejlődésüknek!

Képek a versenyről ITT láthatók, by Dávid Csaba.