Két versenyzőt neveztünk a pápai elődöntőbe, hogy  a 3 éve működő csoportunk számára egy kis versenytapasztalatot gyűjtsenek, ugyanis a főleg  gyermekekből  és  seniorokból álló tagokkal még nem szerepeltünk hasonló rendezvényen. Bakonyi Ádám gyermek I. kategória kata és kumite, Szarka Dávid junior kumite versenyszámokba neveztük.

Óriási izgalommal és várakozással érkezett el , az a bizonyos kora reggel. Nekivágtunk a nagy útnak, hogy részt vegyünk első megmérettetésünkön és kipróbáljuk magunkat karatékáink által egy versenyen.  Büszkeséggel töltött el, hogy a régi nagy múlttal rendelkező dunántúli egyesületek mellett, a Shogun SE maroknyi csapataként mi ott lehettünk.

Megérkezésünket követően versenyzőink számára máris  a regisztráció, kötelező orvosi vizsgálat, mérlegelés következett, ez idő alatt pár fős szurkolói  csapatunk is elfoglalta helyét a lelátón.  Ádámnak sietnie kellett, mert a versenyprogram első számában – gyermek I. kata- ban – indult. Gyors átöltözés és átmozgatás alatt sóvárogva néztük a csarnokban felállított asztalon sorakozó rengeteg kupát és érmet. Vajon nekünk mikor lesz ilyen?… de gyorsan elhessegettük a gondolatot,  inkább a  feladatra koncentráltuk. Utolsó csiszolások, figyelmeztetések Csaba sensei által.

ÉS ELKEZDŐDÖTT…….

Ádám a formagyakorlatok közül elsőre a magabiztosabb taikyoku sono ichi katával kezdett.  Kisebb hibákkal, de nagyon meggyőzően teljesített és egyhangú pontozással jutott tovább.  Második gyakorlata a taikyoku sono san katába már kicsit több hiba csúszott, de a robbanékonyság, a kata lendülete szépen sikerült. 2-1 –es pontozással ellenfele jutott tovább, aki egy magasabb szintű gyakorlatot mutatott be. Nagyon szép teljesítmény, Ádám első versenyén, igazi meglepetésként ezt a versenyszámot 3. helyen zárta.

Sok idő nem jutott pihenésre, a kata befejezését követően máris kezdődött a gyermek I. kumite. Apaként talán mondhatom, szép szál legény Ádám, így a legnagyobb súlycsoportban, +37 kg-ban indult, ahol 12 fő nevezett.  Védőfelszerelések felvétele, közben Csaba mester instrukciói és izgulhattunk tovább Ádámért. Bevallom, szülőként nem volt könnyű a tatami széléről szurkolni a gyermekért. És Ádám gondoskodott róla, hogy a kumite versenyszámok alatt ez többször is előforduljon! :) Nyert és nyert és nyert… Mi meg alig bírtuk az óriási izgalmakat! Küzdelmek során a mélypontok és a gyönyörű találatok: mawashi geri, ushiro geri, chudan tsuki kilépésből visszatámadások, Ádám mindenből mutatott. Így ott voltunk a döntőben! Hihetetlen!

És mélypont,…… nem jöttek a találatok, a pontok. Ellenfélnél sajnos igen, 2 – 0 az eredmény és talán volt vissza 20 mp, amikor Ádám szemmel láthatóan megtalálta a ritmust és végre elkezdett küzdeni. Kilépés, visszatámadás, chudan tsuki és mégegyszer, így megmentette a menetet. Következett a hosszabbítás, ahol szerencsére nem zökkent ki ritmusából és az utolsó percet 3-1 re hozta. GYŐZELEM!!!

Késő délután érkezett el Dávid versenye, amikor junior 75 kg- ban tatamira léphetett. Kyo előtt shotokánozott és versenyzett is, így talán nem volt olyan szokatlan számára a környezet. Megfelelő, odaadó munkával készült erre a versenyre, erősített és csiszolta technikáját. Nagy reménnyel vártuk mi is első küzdelmét, ami sajnos nem a vártaknak megfelelően alakult. Nagyon agresszív ellenfele többször is szabálytalankodott, sőt már a legelső rúgásával Dávid „gyenge pontját” érintette. Sorozatos bírói figyelmeztetések mellett, sajnos pontjait is gyűjtötte, így a végső döntés alapján ellenfelét hozták ki győztesnek.

Első versenyünk, fő célkitűzése a  tapasztalatszerzés volt. Nem várt -  azért titkon remélt – eredményből szerencsére jutott. Hibáink, hiányosságaink is látszottak. Ezekkel az élményekkel, folytatjuk tovább Gyönkön a munkát és várjuk, nézünk elébe, készülünk a következő kihívásokra!

HAJRÁ SHOGUN! HAJRÁ GYÖNK!

Bakonyi Ferenc -  7.kyu

Shogun SE -Gyönk