Július 2. és 7. között volt megszervezve a II. SHSZ nyári kyokushin karate edzőtábor Jászberényben. A Shogun Team csapatát Sensei Rácz Csaba, Sempai Szabó György, Nagy Miklós, Szűcs Péter és Jónás Alexa képviselte. A keddi megérkezést követően 5 órától már edzésen vettünk részt, ahol a közös bemelegítés után csoportokra bontva folytatódott az edzés. A tábor célja az volt, hogy megtaláljuk a helyes szakmai vonalat, ami az edzést vezető Mesterek szerint a tábor végére sikerült is.

A versenyzőkkel, klubvezetőkkel és instruktorokkal többnyire Sensei Stefanovics József foglalkozott, a generál csoporttal pedig Sensei Fris Ferenc. Naponta 3 edzésen vettünk részt, folyamatosan tartva a csoportbontásokat. Főként a testegység érzetével, ejtéssel és hajtással, valamint a tengelyek használatával foglalkoztunk a legtöbb edzésen. A tréningeken ezeket a dolgokat próbáltuk a küzdelembe és a formagyakorlatba is helyesen beépíteni.

A pénteki napon a tábor néhány résztvevője Siófokra utazott, hogy részt vegyen Shihan Kenji Midori és Shihan Fujihara kumite illetve kata edzésén. A délelőtti tréningen a rúgások védésével foglalkoztunk. Midori Shihan készségesen bemutatta a gyakorlatokat, aztán pedig párban gyakoroltuk is őket. Ebéd után a csapat a Balaton partján pihent és várta a délutáni tréninget, aminek fő témája a Sanchin no, Gekisai Dai, Tsuki no formagyakorlatok voltak. 2 csoportra bontva először számolásra majd folyamatosan hajtottuk végre a gyakorlatokat. Az edzés után este indultunk vissza Jászberénybe. Útközben Pest mellett álltunk meg vacsorázni.

Másnap, vagyis Szombaton a Shogun számára a hét legfontosabb eseménye következett, a dan, illetve kyu vizsgák. Sempai Gyuri 2. dant, Miki és Peti pedig 3 kyut tűzte ki célul. A vizsga Shihan Karmazin György és a klubvezetők előtt zajlott a jászberényi sportcsarnokban. 9-től 2 órán keresztül mutathatták meg a karatékák, hogy mit tudnak. Az ebédet követően, és egy kis pihenés után 3 órakor kezdődött az ünnepélyes dan vizsga. Gyuri Sempainak 10 váltott ellenfeles küzdelmet kellett teljesíteni a sikeres vizsgához. Embert próbáló feladat volt, de a felkészültségének és a biztatásnak hála sikerrel abszolválta a Sempai ezt a feladatot, így büszkén vehette át a Budo Passát Shihan Karmazintól. Miki és Peti is teljesítette a feladatot, ráadásul Petit ki is emelték a technikai vizsgán nyújtott teljesítményéért. Ezúton is gratulálunk Nekik! J

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni Incze Lászlónak, Papp Sándornak, valamint a Szűcs családnak, hogy a helyszínre érkezve személyesen is biztatták csapatunk tagjait, valamint azoknak is, akik itthonról, Debrecenből szorítottak a Shogunos karatékákért!
A tábor szervezéséért köszönet Sensei Agócs Tibornak és a jászberényi Yakuzáknak. Reméljük jövőre is részt vehetünk a táborban, és tanulhatunk, valamint együtt dolgozhatunk a tábor instruktoraival!

Osu!
Jónás Alexa
1. kyu