Valeri Dimitrov szeminárium – Sólyom Kata beszámolója

„Tanulj a legjobbaktól” mottóval került megrendezésre a Victory Martfű Dojo által szervezett Valeri Dimitrov szeminárium Budapesten. A maga nemében egyedülállónak számító eseményen egyesületünket sempai Szabó György és jómagam képviseltük, június első hétvégéjén. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Szarka Dávid Shigeru mester szemináriumán járt – beszámoló

Karatés pályafutásom kezdete óta több küzdősportba, harcművészébe belekóstoltam pl.: box, thai box, de az íjászat sem áll messze tőlem. Az elmúlt héten lehetőségem nyílt, közelebbről megismerkedni az Emishi törzs által művelt ősi Japán harcművészettel.

Június 30-31.én Budapesten lehetőségem volt Shigeru Uemura mester által vezényelt edzéseken tanulni. Szombaton a reggeli órákban Sensei Krasznai Tamással, Paksról indultunk a szemináriumra. Izgatottan vártam már ezt a napot, hiszen egy mély tisztelettel övezett mestertől tanulhattam. A mester a szombat délelőtti blokkban pusztakézzel végrehajtandó gyakorlatokat mutatott nekünk. Majd a délutáni részben fakardal gyakoroltunk. Ha az elveket és gyakorlatokat, beillesztjük az edzéseinkbe és az elmondottak alapján gyakorolunk, hatékonyabbá, gyorsabbá válik a mozgásunk. Úgy gondolom ez a két tényező, a hatékonyság és a sebesség még nem minden. De a fullkontakt küzdelmekben, meghatározó szerepük. Pontosan ezért a lehető legtöbb új információ befogadását és megértését tűztem ki célul magamnak erre a hétvégére. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum