IV. SHOGUN bajnokság – Kardos Csaba emlékverseny

Az év első megmérettetésén, melyet egyesületünk rendezett számos támogató segítségével, 10 karate klub, 220 versenyző adta le nevezését. Sajnos az éppen tomboló influenzának köszönhetően 185 gyerek lépett tatamira, s gyakorolt, ill. küzdött az első helyezésekért, küzdőjáték és kyokushin kumite versenyszámban. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

SHSZ szakmai hétvége – Abony

Az év első vizsgafelkészítő hétvégéje Abonyban zajlott, melyet Sensei Krupincza János Csapata szervezett.
Szombat délelőtt Gyuri shihan bemelegítése után, shihan Szabó Tamás tartotta az edzés, a péntek délutáni folytatásaként, – amitt Stefi sensei tartott.

Ennek az anyaga, csípőhajtással, tengelymozgatással végrehajtott alaptechnikák gyakorlása. A kéz és láb szinkronizációjára ügyelve, valamint a folytatásban a képek alkalmazása, illetve a támadószándékkal történő megtöltése a mozdulatoknak. Mindezt a kinetikai láncon történő végig vezetéssel. Először csak állás gyakorlása, majd hozzájött egy ütés, ezt követően védés, ezek összekötése, rúgás, végén védés-rúgás-ütés összekötése. Az előbbi elvek szem előtt tartásával. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Téli Mátra XL – 2015

2015. január 31-én Mátrafüred már kora reggel megtelt túrázni vágyó emberekkel. A Téli Mátra XL nevezetű teljesítménytúra rajtja és célja volt ez, a Mátra lábánál fekvő település.
A korábbi évekhez hasonlóan a Shogun Team debreceni csapata is képviselte magát 7 fővel. Sempai Szabó György a 18.7 km-es S távot tűzte ki célul. Szabó Eszter, Sólyom Kata és Szabó Dorina 25.2 km-t tett meg az erdőben. Ők együtt érkeztek Debrecenből, és mindannyian sikerrel teljesítették a távot. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Debrecenben edzettem – Szarka Dávid beszámolója

Gyönki tanulmányaimat befejezvén Szekszárdon folytattam az iskolát, s hogy tartsam egyesületemmel a szakmai kapcsolatot, a Paksi edzéseim mellett rendszeresen ellátogatok a Shogun Team központi dojójába, hogy ott gyakoroljak versenyzőtársaimmal, s Sensei Csabával. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum