Vendég Buenos Airesből

Még 2013 őszén érkezett Debrecenbe, Argentínából Guady Perucca, aki cserediákként élt városunkban 3 hónapig. Edzőtársunk; Sallai Dominika és családja volt a vendéglátó, s mivel ők is rendszeresen karatéznak, elhozták edzeni Guadyt. Megtetszett neki a harcművészet és heti 2-4 edzésen folyamatosan gyakorolt. Új barátokra és tapasztalatokra tett szert az elmúlt időszakban, de pár héttel ezelőtt már vissza kellett utaznia Airesbe. Emlékül egy narancs övvel ajándékoztuk meg, s tiszteletbeli 10. kyus Kyokushin karatésként engedtük haza a leányzót.

Sok sikert, és boldogságot kívánunk Neked Guady – Argentínában!

Osu!

MEGTEKINTÉS

Küzdőedzés Balmazújvárosban

Sensei Berecz Gábor szervezett küzdőedzést Március 15.-re, ahol sok lelkes karatéka gyakorolt ezen a napon. Egyesületünket Szabó György és Szabó Eszter képviselte. A rávezető gyakorlatokat követően az edzés folyamatos váltott ellenfeles küzdelmekből állt. Köszönjük a lehetőséget az újvárosi klubnak!

MEGTEKINTÉS

Diákolimpia elődöntők – Shogunos eredményei -17 érem

A Nyíradonyban 2014. március 8-án megrendezett Diákolimpia elődöntő (“A” csoport) Shogunos eredményei.
Gyerek I. női 29kg:
I.             Csaplovics Enikő   Shogun

Gyerek I. női 35kg:
I.             Mester Orsolya   SBKSE
II.            Kis Alexa Viktória              Shogun (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Születésnapi rendezvény és övvizsga Gyönkön

A Shogun Sportegyesület gyönki  csoportja március 2-án ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját. A születésnap remek alkalmat teremtett egy nagyszabású közös ünneplés megszervezésére. Vasárnap délutáni rendezvényre nem csak csoportunk tagjai, hanem a családtagok, hozzátartozók, támogatók, meghívott vendégek és érdeklődők is meghívást kaptak. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

MKSZ 2014. évi Full Contact Karate MB. eredményei

ffi kata:
I. Szabó István POWER SE.
II. Tóth Attila Tekeres SK
III. Kovács Balázs BHMSE

női kata:
I. Kovács Mónika Alba Regia SC
II. Mármarosi Henrietta Siófok KSE
III. Magyari Dóra Victory (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Szolnok – vizsgafelkészítő edzés

Február 21.-én Szolnokra utaztunk, hogy Shihan Karmazin és Sensei Szabó István edzésén vegyünk részt. Minden hónapban Szolnokon edzünk hisz a nyári vizsgára meghirdetett edzéseket itt rendezi meg az SHSZ. Edzésünk célja nem csak a vizsga felkészülés, hanem az idegen környezetben, más klubok tanítványaival közösen eltöltött gyakorlás is egyben.
Az edzést Shihan Karmazin György indította egy alapos bemelegítéssel, mely gyakorlatai a jógára ill. az ido kihonra épültek. Ezt követően a hétszeres Európa bajnok Szabó István irányította az alap katák gyakorlását. Itt kitértünk a helyes légzésre, testtartásra, dinamikára, a húzás-tolás alapelvére is többek között.

Érdekes volt látnunk egy eredményes kata versenyző saját gondolatait is a katáról, aki a saját szemléletét, tapasztalatait igyekezett átadni a közös gyakorlás során.

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum