SHSZ szakmai napok Szolnok

Március 28-29-én SHSZ szakmai napokon vettem részt Szolnokon. Csütörtökön 18,00 órától kezdődött a tréning. Shihan Karmazin György a Shinyokushin Harcművész Szövetség elnöke 5 danos mester tartotta az edzést. A shihan gyors pörgős melegítést vezényelt, majd jóga elemekkel tarkított alapos nyújtás következett. A továbbiakban a hagyományos Japán szisztémának megfelelően az ido-geiko-t nyomtuk le 30-as ismétlésszámmal. A shihan felhívta a figyelmet, hogy a Kyokushint széles nagyívű technikák jellemzik, így ennek megfelelően kell gyakorolni. Rendkívül lényeges a harcművészeti tengely használata is! (tovább…)

MEGTEKINTÉS

4 aranyérem a Szlovák bajnokságról

Március 23.-án a Felvidéki Ekelre utazott versenyzői csapatunk egy része, hogy Markovics János sensei meghívásának megfelelve a 2013-as évi Szlovák bajnokságon szerepeljünk. Délelőtt a kisebbek küzdöttek, délután következtek az ifi, junior és felnőtt versenyzők. Itt már mi is érdekeltek voltunk több kategóriában. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

SHSZ szakmai napon jártunk Berettyóújfaluban

Március 16.-án a Berettyó Budo SE szervezte a Shinkyokushin Harcművész Szövetség szakmai napját, ahol Shihan Karmazin György, két háromórás edzést vezényelt aznap. Délelőtt a bemelegítő és nyújtó részt követően pajzson gyakorolt a megjelent közel 70 fő rúgás technikákat és ütés kombinációkat. Egy közös ebédet és klubvezetői beszélgetést követően pedig délután a küzdelem kapott szerepet. Egyesületünkből jelen volt; Sensei Csaba (kispad :) ), Sempai Szabó György, Szentpéteri Dia, Szűcs Péter, Nagy Miklós, Sitku Roland, Adorján Patrik, Kovács Imre és Szabó Eszter.

Köszönjük Shihannak az edzéseket és Czirják Sándornak a vendéglátást!

Osu!

MEGTEKINTÉS

Kimagasló eredmények a Diákolimpia elődöntőn

Február 26.-án Várpalotán, majd Március 09.-én Hajdúszoboszlón versenyeztünk, hogy harcosaink megmutassák pillanatnyi felkészültségüket a Diákolimpia elődöntőin. Nagy létszámmal versenyeztünk, mivel minden évben újabb kis palánták csatlakoznak a versenyzői csapathoz. Az “iskola rendszer” kezd beindulni! (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Oxigén kupa versenysorozat ünnepélyes eredményhirdetése

A Friss oxigén Alapítvány keretein belül Áts László – Cseke István szervezőpáros által életre hívott versenysorozat az elmúlt évek alatt komoly (tömeg) sporteseménnyé nőtte ki magát, amely méltán kedvelt a profi és amatőr futók körében egyaránt. Igazi családi sportesemény ez, hiszen természetvédelmi területen, ”friss oxigénben” gazdag környezetben kicsi, nagy, fiatal és idősebb megtalálhatja a számára ideális távot, futhat, mozoghat. És nem mellékesen nevezési díj sincs! Külön öröm számunkra, hogy egyesületünkből is egyre több karatéka indul ezeken a versenyeken!

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

II. SHOGUN bajnokság – Kardos Csaba emlékverseny 2013

Március 02.-án bonyolította le egyesületünk a II. SHOGUN bajnokságot Debrecenben a Tóth Árpád gimnázium tornatermében. A 2012-es évi sikeres rendezvény után nagy várakozás előzte meg versenyünket, melyre a baráti klubok versenyzőit is elhívtuk a környező településekről. Versenyünk célja a motiváció, a sikerélmény nyújtása, a gyerekeknek, s a versengés lehetőségének biztosítása volt. Emellett a kedves szülők is felmérhették a gyerekek aktuális fejlődési állapotát a karatéban. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

A MET rendezvényén jártunk a Magyar Sportok házában

Küzdősportok és harcművészetek a testnevelésben, különös tekintettel a heti 5 testnevelés órára, című konferencián vettünk részt Február 28.-án a Magyar Sportok  házában. A rendezvényt a Magyar edzők társasága szervezte. Meghívott vendégek voltak többek között Dr Simicskó István, Dr Hoffmann Rózsa államtitkárok, Dr Borkay Zsolt a MOB elnöke. Előadásokat tartottak a teljesség igénye nélkül: Kozma Erzsébet karate szakedző, Parti Zoltán szakedző, pedagógus, Dr Petrekanics Máté a TF élettani laboratórium vezetője, Dr Lénárt Ágota a TF pszichológia tanszék, tanszékvezetője.

Az előadások mellett számos pedagógus küzdősport edző megosztotta gyakorlati tapasztalatait a jelenlévő küzdősport oktatókkal, edzőkkel.

MEGTEKINTÉS

Vendég Indonéziából

02.25.-én vendég érkezett a debreceni dojónkba, hogy megtekintse az előkészítő csoport ill. a felnőttek edzését. Ghina Indonéziából, Jakartaból érkezett Debrecenbe, s itt a Kemény Zsigmond utcai óvodában dolgozott 5 hetet önkéntesként. Ez idő alatt angol nyelvre tanította a kicsiket, s ismerkedett a Magyar kultúrával, és számos programra ellátogatott. Nagyon tetszett neki a Kyokushin karate, de főleg a kis gyermekek lelkesedése az edzésen. Pár szóban mesélt magáról, az édesanyja által irányított óvodáról, s a nemzeti állataikról; a komodói varánuszról és a hosszú ujjú makiról a gyerekeknek.

MEGTEKINTÉS

Shihan Karmazin György Debrecenben

2013.02.23.-án egyesületünk szervezte a Shinkyokushin Harcművész Szövetség szakmai napját, melyen közel 130 karatéka tréningezett. 10 karate klubból érkeztek a mesterek és tanulók, hogy a Shihan Karmazin György által vezényelt két edzésen gyakorolhasson. A délelőtti edzést követően az SHSZ vendégül látta a mestereket, edzőket egy ízletes ebédre, majd meghívott vendégként Dr. Zolnai Vilmos tartott előadást az egészséges táplálkozásról. A délutáni edzés fő témája pedig a kata gyakorlás volt!

Tisztelettel köszönjük a Shihannak és Mindenkinek aki ellátogatott hozzánk, s ez által együtt gyakorolhattunk!

Képek ITT

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum