Vizsgafelkészítő edzés – 2023

Nyílt vizsgafelkészítő edzés Debrecenben.

(tovább…)

MEGTEKINTÉS

Vizsgafelkészítő edzésen jártunk!

Szervezetünk elnöke; Shihan Szabó Tamás irányított edzést a nyári vizsga felkészülésének jegyében, melyen elsősorban kihon és az alapelvek megjelenítése volt a téma! Osu!

MEGTEKINTÉS

Együttműködés – Ezüstcsikó egyesület

A mai napon a nyíregyházi Ezüstcsikó egyesületből érkeztek tanítványok az esti utánpótlás edzésünkre! Remek gyakorlás volt ez mindkét klub tanulói számára, hisz sok koordinációs feladat és parázs küzdelmek jellemezték tréningünket!

MEGTEKINTÉS

Remek Küzdőedzés!

A közelgő nemzetközi versenyek előtt több Dojo versenyzői jöttek össze edzőtermünkben augusztus 17-én! (tovább…)

MEGTEKINTÉS

SHSZ Edzés a Shogunnál!

2018. május 4-én a Shogun Dojo adott otthont a Shinkyokushin Harcművész Szövetség küzdő és vizsgafelkészítő edzéseinek!! Köszönjük, hogy sokan ellátogattatok hozzánk!!

MEGTEKINTÉS

Programokkal teli hétvége a Shogunosoknál

Egyesületünk tagjai pénteken Balmazújvárosban tréningeztek shihan dr. Karmazin György, szervezetünk vezetőjének irányítása mellett. A környező klubokból kb. 60 fő érkezett. Jelenlétünkkel is bizonyítottuk, hogy Hajdú-Bihar erős bázisa az SHSZ-nek. Különösen aktuális volt ez a tréning azok számára, akik nyáron vizsgázni szeretnének. A shihan röviden ismertette a közeljövő programjait, majd a bemelegítést, nyújtást követően az állásokat pontosítottuk és a helyváltoztatást gyakoroltuk. Alaptechnikákat gyakoroltunk, a végén némi kaiten lépéssel fűszerezve. A katák gyakorlása során a közelmúltban bevezetett változásoknak megfelelően gyakoroltunk. Természetesen a tréninget erősítő jellegű gyakorlatokkal zártuk. Köszönjük shihan az oktatást, illetve Sensei Berecz Gábornak, hogy helyet adott a rendezvénynek. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

U8-18 edzés Debrecenben…

Fantasztikus edzésen vagyunk túl, melynek célja versenyzőink komfort zónából történő kimozdítása hét közben is. Egy rendkívül motivált és egységés csapattal tudtunk edzeni és jól tudtuk gyakorolni az aktuális szakmai modulokat. Elképesztő érzés volt megérezni és megtapasztalni a U8-18 válogatott létrejöttének és születésének pillanatait. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Toti sensei edzésein jártunk Derecskén – beszámoló

A nyári szünet utolsó szombatján Derecskére látogattunk Sempai Szabó Györggyel és Szabó Eszterrel a Derecske Budo SE által szervezett szemináriumra. A színvonalas edzéseket az Ezüst Csikó mestere Sensei Tóth Tibor vezette. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Valeri Dimitrov szeminárium – Sólyom Kata beszámolója

„Tanulj a legjobbaktól” mottóval került megrendezésre a Victory Martfű Dojo által szervezett Valeri Dimitrov szeminárium Budapesten. A maga nemében egyedülállónak számító eseményen egyesületünket sempai Szabó György és jómagam képviseltük, június első hétvégéjén. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Szarka Dávid Shigeru mester szemináriumán járt – beszámoló

Karatés pályafutásom kezdete óta több küzdősportba, harcművészébe belekóstoltam pl.: box, thai box, de az íjászat sem áll messze tőlem. Az elmúlt héten lehetőségem nyílt, közelebbről megismerkedni az Emishi törzs által művelt ősi Japán harcművészettel.

Június 30-31.én Budapesten lehetőségem volt Shigeru Uemura mester által vezényelt edzéseken tanulni. Szombaton a reggeli órákban Sensei Krasznai Tamással, Paksról indultunk a szemináriumra. Izgatottan vártam már ezt a napot, hiszen egy mély tisztelettel övezett mestertől tanulhattam. A mester a szombat délelőtti blokkban pusztakézzel végrehajtandó gyakorlatokat mutatott nekünk. Majd a délutáni részben fakardal gyakoroltunk. Ha az elveket és gyakorlatokat, beillesztjük az edzéseinkbe és az elmondottak alapján gyakorolunk, hatékonyabbá, gyorsabbá válik a mozgásunk. Úgy gondolom ez a két tényező, a hatékonyság és a sebesség még nem minden. De a fullkontakt küzdelmekben, meghatározó szerepük. Pontosan ezért a lehető legtöbb új információ befogadását és megértését tűztem ki célul magamnak erre a hétvégére. (tovább…)

MEGTEKINTÉS

Cikk archívum

következő oldal »