Szerelmem a harcművészet!

Mit jelent nekem a harcművészet? Valami olyat, amelyben az ember kiteljesedhet, építheti testét, lelkét, szellemét. Vannak dolgok az életben, melyek segítenek megérteni a szentség lényegét. A harcművészet is ilyen. Valamit úgy tisztelni és élni azt, hogy nem tudsz nélküle élni, ez az életed. Tanít és beleivódik az egész lényedbe. Elkísér utadon akkor is, ha fizikailag abba is hagyod a művelését. Van a szellemiségében, a lelkületében egy olyan esszencia, amelyet minden igazi tanítvány továbbvisz és megérinti vele a környezetetét. Akár harcművész vagy, akár nem, biztosan hatással van az életedre.

Ha másképp nem, a mozifilmek hagynak mély nyomot benned. A legtöbben tudjuk, ki Dolph Lundgren, aki 3. Danos Shinkyokushin Karate mester (Sensei). Rengeteg fiatalnak lett ő példaképe és adott inspirációt a karate űzéséhez.

A harcművészetekből szinte nem lehet kiöregedni. Bárki elkezdheti vagy folytathatja, mert inkább gondolkodásmód, elkötelezettség. Igaz, sokan vallják, ha nem tölti ki az életed, nem vetted komolyan. Így vagy úgy, nem lehet közönyösnek maradni iránta.

Engem annak idején nagyon megérintettek a régi mesterek történetei, csoda számba menő tetteik. Amikor a Kyokushin Karate megalapítója, Masutatsu Oyama életéről mesélt nekem valaki és a debreceni csapat edzéseinek lelkületéről, úgy döntöttem, hogy ezt akarom csinálni. Sokáig minden edzésen ott voltam...felejthetetlen évek voltak...aztán úgy alakult, hogy abbahagytam... de gyakran eszembe jutnak ezek az emlékek...emberek... ...és nagyon jó érzés tölt el, hogy ott lehettem köztük....

Debrecenben egyre több egyesületben lehet harcművészetet tanulni, nem akarunk különbséget tenni. Időnként írunk cikket egy-egy eseményről, de szívesen készítünk interjút jeles debreceni harcosokról, harcművészekről is. A Shogun SE kitartó fiai és lányai rendszeresen vesznek részt emberpróbáló versenyeken.

Például: Augusztus 18.-án rendezte az erdőspusztai arborétumban a Debreceni Kilóméterek Sportegyesület valamint a Hajdú Rendészeti Sportegyesület a 8.5 km-es őrült futást, melyen 24 akadállyal kellet megküzdeni az “őrült futóknak”. A Shogun SE-t Sempai Szabó György, Szentpéteri Dia és Szabó Eszterke képviselte ezen a rendezvényen. A női kategóriát Dia nyerte nem kis előnnyel! Ezzel idén már a Kékes csúcsfutás után a 2. futóversenyét nyeri! Augusztus 25.-én 3 fő képviselte az egyesületet a XII. Hajdúszoboszlói Aquapark futóversenyen. A 10 km-es pályán Sensei Rácz Csaba, Incze László és Szabó István futott. A versenyt nehezítette, hogy 39 fokos hőségben, a repülőtéren kellett teljesíteni a távot. Árnyék nélkül ez komoly kihívásnak bizonyult. A hőség ellenére 653 futó teljesített különböző kategóriákat! Az egyesület tagjai a táv teljesítése után különböző ajándékokat vehettek át a szervezőktől. (A két hír forrása: Shogun SE)

Egyébként, ha megjött a kedved, az 5 éves egyesület most tagfelvételt hirdet, korra és nemre való tekintet nélkül. Mindenkit szeretettel várnak.

Figyelem, fegyelem, koncentráció, önuralom, harcművészet! OSU!