XVI. Vekeri tavi edzőtábor önvédelem

Közös edzőtáborban a megye karatékái


Karate- kyokushinkai- Immáron tizenhatodik alkalommal gyűltek össze a baráti klubok karatékái Debrecen mellett a Vekeri-tónál a Dorcas kempingben június 24-én, hogy hétfőtől péntekig napi háromszor tréningezve intenzívebben fejlesszék a képességeiket, mélyebbre pillanthassanak a karate rejtelmeibe. A tábor célja volt, hogy összefogja a régió karate életét, felelevenítse a klubok és a karatékák közötti barátságokat. További cél volt a harcművészeti alapok egységes szemléletben való oktatása, gyakorlása, valamint felkészülés a tábor végi övvizsgára és az SHSZ edzőtáborra.

Tudtad-e?
Tudtad-e… hogy legnagyobb sebesség a menetiránynak háttal ülve motoron 200,7 km/h-ás világcsúcs. Melyet Borsay Szabolcs állított fel 2002-ben.
Négy város, négy klub karatékái

Négy klub, a Berettyó Budo SE., Derecske Budo SE., Hajdúszoboszlói Kyokushin, valamint a tábort rendező Shogun SE. mintegy kilencven karatékája költözött be az igen kellemes, erdős területen lévő kempingbe. Lehetőség volt bejárósként is látogatni a tréningeket, így egy-egy edzésen átlagosan 110-120 fő vett részt. A táborlakók 4-8 ágyas faházakban voltak elszállásolva. A napi háromszori bőséges és finom étkezést a Mikepércsi Rózsás csárda biztosította részünkre. Mindenki által üdvözölt újítás az eddigiekhez képest, hogy a Hosszúpályi Pékség jóvoltából uzsonnát is kaptak a résztvevők!

A programokról

Az edzéseken túl a szabadidőt is színvonalas és a csapatszellemet erősítő programokkal igyekeztünk kitölteni: körbe sétáltuk a Vekeri tavat, focibajnokságot rendeztünk, aszfaltrajzversenyt hirdettünk, és harcművészei kvíz megoldásával kellett bizonyítania a csapatoknak. Csütörtökön a sayonara-partyn eredményhirdetéssel zártuk a tábort. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, eső miatt edzés nem maradt el. Fázni nem fáztunk, de szerencsére kánikula sem volt. Ezért aztán a medencét sem tudtuk kihasználni, igaz, nem is igen kívánkozott fürödni senki! J

Reméljük, hogy mindenki kellemes élményekkel gazdagodva tért haza; és reméljük, hogy fejlődött, előrelépett fizikailag és szellemileg egyaránt. Az övvizsgán rendkívül egységes volt és szépen teljesített a csapat. Minden vizsgázó sikeres vizsgát tett! Dicséret a vizsgázóknak!

Az elmúlt félévben végzett kiemelkedő munkát elismerő vándorkupát gyermek kategóriában Csaplovics Enikő, felnőtt kategóriában Szűcs Péter vehette át.

Sempai Szabó György (1.dan) beszámolója

A beköltözés során felmerült gondokon sikerült hamar úrrá lenni és a bejárósok szüleit is megfelelően megnyugtatni…J A tábor vezetői, valamint a nagyobbak kellőképpen igyekeztek figyelni a kisebbekre, illetve a felmerülő problémákat (Evelin vs. üvegajtó) megfelelőképpen megoldották. Örülök, hogy más kempingezőkkel különösebb gondok nem akadtak.

Az edzéseken nyújtott teljesítményt zömében megfelelőnek láttam. Sajnos a munkám miatt a szerdai napon nem tudtam jelen lenni. Csütörtökön már érezhető volt /főleg a kisebbeken/ a fáradtság, és ez a figyelem elkalandozásában nyilvánult meg. A lényeg a minőségi edzésmunka. Minőségi edzést pedig a figyelem maximális fenntartásával lehet végezni, mindegy hogy mi a tréning témája! Erre fokozottan kell törekedni, mégha fáradt vagy, vagy esetleg kissé unalmasnak tűnik már a gyakorlás. Bírd ki, kényszerítsd magad odafigyelni!

Ez a képesség is -mint bármi más- fejleszthető! Az élet egyéb területein /pl. a tanulásban/ is hasznát veszed majd, hogy nem adod meg magad a fáradtságnak, lustaságnak, unalomnak, hanem koncentrált és összeszedett maradsz, akkor is mikor a társad már rég feladta! Egy karatéka sosem adja fel! A péntek reggeli övcsapkodás szó szerint vérpezsdítő volt számomra! A vizsga mindenképpen tanulságos volt. Véleményem szerint az elmúlt hónapok kihon edzéseinek köszönhetően nagyon egységes volt a csapat, mindenki hozta a tőle elvárható formát! Minden vizsgázónak gratulálok!

Kérlek, hogy ne tespedj bele a megszerzett övfokozatba, tartsd formában magad folyamatosan nyáron is!! Eszter lányom és én kitűnően éreztük magunkat, köszönöm mindenkinek a részvételt és a megfelelő hozzáállást! Augusztusban az alapozásnál találkozunk! OSU!

Sensei Rácz Csaba (3.dan) beszámolója

Sok időt és energiát emésztett fel a tábor szervezése…de igazság szerint jobban sikerült mint vártuk!! Nagyon komoly pont a karate klubok életében a nyári edzőtábor.

A legfontosabb csapat összekovácsoló program egy karatés közösség életében. Nagyon fontos a kohézió, mely itt alakul a legjobban! Nagy létszámmal dolgoztunk. Ilyen létszámú klubtábor nem sok van az országban.

A baráti klubokkal remek az együttműködés, közös utunk a harcművészet, közös célunk a fejlődés! Minőségi edzések, jó kaja, sok program, jó hangulat; ezek egy jó edzőtábor alapjai. Úgy érzem sikerült ezt teljesíteni, s remélhetőleg jövőre is fog!

Az övvizsga a táborunk méltó megkoronázását jelentette. Egységes technikai munka, egységes szándék jellemezte a csapatot. Az pedig hogy 5 tanítványom is eljutott a zöld öves szintre, katartikus élményt jelentett számomra!

“Jövőre Veletek Ugyanitt!”

Az edzéseket a tréning jellegének megfelelő csoportbontásban abszolváltuk. Volt mikor életkor szerint, volt amikor övfokozat szerint bontottuk a társaságot. A tábor instruktorai voltak: shihan Szabó Tamás 5. dan., sensei Rinyu Sándor 3. dan, sensei Rácz Csaba 3. dan, sensei Pápai Zoltán 3. dan, sempai Pápai Gábor 2. dan, sempai Szabó György 1. dan, sempai Czirják Sándor 1. dan. Szerdán vendégünk volt Török Imre K1 bajnok és Lévai László, akik egy bemutató edzés keretében a Muay Thai (Thai box) rendszerébe engedtek bepillantást.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Nekünk minden vélemény számít:

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>