shogun_karcag önvédelem

10 versenyző 8 érem, egy meg nem jelent ellenfél…


Karate-kyokushinkai- Shogun Se- 10 versenyző 8 érem, egy meg nem jelent ellenfél, egy fergeteges KO és sok tapasztalás jellemezte a karcagi versenyzésüket a debreceni egyesületnek.

Tudtad-e?
Tudtad-e… hogy Magyarország első olimpiai aranyérmét, Hajós Alfréd nyerte 1896-ban 100 méteres gyorsúszásban

Október 26.-án a Shogun Se csapata Karcagra utazott, hogy a XIII. Nagykun Kupán gyakoroljanak. A versenyen 10 fővel és lelkes szurkolókkal képviselték magukat.

A verseny helyszínének közelsége és az évek óta tartó sportbarátság miatt is vettek részt a Gyarmati Shihanék versenyén, emellett itt van a B kategóriás harcosoknak lehetőségük gyakorolni.

A megmérettetés 9 órakor a kataval kezdődött. Szűcs Peti és Tóth Zoltán ifjúsági kategóriában mutathatta be a formagyakorlatokat. A fiúk több körön keresztül versenyhelyzetben gyakorolhatták a bíró által húzott kötelező és az általuk választott katakat.

Végül Peti az 1., Zoli pedig a 2. helyen végzet.

A serdülő lányok között Balázs Panni indult a klubból. A döntőig menetelt, ahol a bírók az ellenfelét látták jobbnak, így a 2. helyen végzett. Szilágyi Áron gyermek kategóriában képviselte a Shogunt. Az elődöntőből az ellenfele jutott tovább, így a 3. helyen végzett.

A formagyakorlatok után a küzdelmek következtek. Nagy izgalom előzte meg, mindenki feszült volt a sorsolása miatt. Farkas Adrienn ellenfele nem érkezett meg a versenyre így Adrienn nem küzdött ezen a napon. Testvére Farkas Bálint a gyerek nehézsúlyban indult. Első ellenfele neki sem jelent meg a versenyen, így továbbjutott. A 2. küzdelemben egy barna öves fiúval kellett küzdenie, akit Bálint nem tudott felül múlni, így a 3. helyen zárta a versenyt.

Somi Miklós szintén a gyerek kategóriában versenyzett. Magabiztosan győzte le 3 ellenfelét, így a dobogó tetejére állhatott fel.

Nádasdi Márti első protektor nélküli versenye volt ez. Harcias volt ezen a napon, és bronzérmet szerzett.

Felnőtt B kategóriában Nagy Miklós a nehézsúlyban és Bokor Róbert a középsúlyban versenyzett. Robi egy bravúros jodan mawashi gerivel mutatkozott be első B kategóriás versenyén, de sajnos a más szabályrendszer miatt Robit leléptették, így kiesett a versenyből. Hosszú várakozások után Nagy Miklós is a tatamira léphetett. A döntőben sikerült a 40 kg-val nehezebb ellenfelét is legyőznie, így Miki nyakába aranyérmet akasztottak.

1937. Július- Lovas mérkőzés Debrecenben

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Nekünk minden vélemény számít:

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>