Bő 1 évvel ezelőtt találkoztam azzal a rendszerrel, mellyel, most már kimondhatom a mi dojónkban is foglalkozunk, s igyekszem én is eszerint gyakorolni! Akkor Shihan Tóni meghívására vettünk részt a kurzusán, s a nap végén megkérdezte mi a véleményem erről. Igyekeztem minél tömörebben válaszolni, s az a szó jutott eszembe, hogy HITELES!

Ezt követte a rendkívül sokat nyújtó balatongyöröki edzőtábor, majd a szintén mérföldkőnek számító Kőkapu szeminárium. Ott ismertem meg Szilágyi István Mestert, kinek edzései szintén nagy hatást gyakoroltak ránk… Igen ránk, hisz minden ilyen kurzuson ott volt velem Gyuri san is, melynek azért örülök különösen, mert mindketten egyformán gondolkozunk az elénk nyújtott harcművészeti dimenzióról!!

Kőkapun már sokat hallottunk Shigeru Mesterről, kiről István mindig nagy tisztelettel beszélt.

Nagy örömmel fogadtuk a lehetőséget, hogy a Spirit SE meghívására részt vehetünk ezen a két napon. A helyszín már ismert volt, hisz ezt Shihan Bencze biztosította a megjelent több mint 100 főnek.

A Shigeru mester mozgáskultúráját nem lehet leírni, sőt egy-egy videó sem adhatja vissza. Hihetetlen könnyed, energiatakarékos, és iszonyatosan hatékonyság jellemezheti talán a látottakat. Miközben ámulattal néztem s hallgattam az előadását olykor -olykor beötlött, hogy “jézusom ez az ember 61 éves” .

Soha nem fogok úgy mozogni!!!

A Mester nem “csak” a harcművészetre oktatott bennünket, olyan tudás birtokában van minden területről, mely önmagában lebilincselő. Ő a helyes életformát oktatja a harcművészeten keresztül!

A jövőképe pedig megdöbbentő és elgondolkodtató, és sajnos érzem, hogy igaz!!!

Tisztelettel köszönjük a lehetőséget István és Tóni Mestereknek, hogy eme két tartalmas napnak a részesei lehettünk. Illetve, hogy kinyitották számunkra is az ajtót, hogy a kis szobából a szabadba léphessünk… remélem ezt minden hozzám hasonlóan gondolkodó harcostársam érti!

Osu!!!

Rácz Csaba