Az előző évnek megfelelően most is Hajdúszoboszlón lett megrendezve az elődöntő. Sensei Szabó Tomi és csapata most is kitett magáért hisz gördülékenyen sikerült lebonyolítani a versenyt, annál is inkább mert ebben az évben 2 országos elődöntőt rendeztek az előző évi 3-hoz képest. Komoly szakmai műhelyek lettek így a Kelet-Magyarországi elődöntőhöz csatolva. Többek között a Yakuzak SE és a Victory is…Csapatunkból 11 versenyzőt neveztünk, és mindannyian el is indultak a versenyen. A gyerek 1-es küzdőink közül Farkas Bálintka kezdett, aki sajnos pontkülönbséggel maradt alul magas jászberényi ellenfelével szemben. Pataki Viktor első versenyén 3 mérkőzést vívott, melyből kettőt nyert, így 3. helyen zárt. Küzdelemről küzdelemre egyre jobban érezte magát a tatamin. Nagyon biztató kezdet ez!

A gyerek 2 kategóriában szintén 2 versenyzőnk indult. Mészáros Norbi egy másik dojóból igazolt hozzánk nemrég és itt rengeteg lemaradást kell pótolnunk még. A későbbi győztessel kezdett, tehát nem volt könnyű dolga. Sajnos alulmaradt ellenfelével szemben, de pontot ért el és a hozzáállása megfelelő. Pusztai Roli pár versennyel a háta mögött ügyesen küzdött, most már egyre jobban figyel az edzői utasításokra. 2. helyen jutott tovább a döntőbe.

Egy szem serdülő lányunk, Farkas Adrienn a későbbi győztes szeghalmi lánnyal kezdett és pontkülönbséggel nem jutott tovább. Ennek ellenére biztatóan várjuk a döntőt, hisz azóta egy másik versenyen eredményesen szerepelt Adrienn.

A serdülő fiúk közül Tóth Zolcsi 3. helyen zárt kategóriájában. A remek tempó érzékű kis emberke most is határozottan küzdött, de az edzésen gyakorolt küzdőstílus ezen a versenyen még nem jött ki igazán. Szűcs Peti, a mikepércsi dojónk reménysége most már dobogóra állhatott. Ez még csak a 3. versenye volt, de jól látható a fejlődése és ez az érem kellett is a srácnak, hogy  jobban elhiggye, hogy a legjobbak között lehet hamarosan.

Zsólyomi Zsombi, hosszabb kihagyás után ezzel a versennyel tért vissza újra, mind a helyes önértékelésében is nyilatkozta, sokat kell még dolgoznunk, hogy összeszedettebb legyen a mozgása, és hogy tisztább találatokat érjen el. Ludasi Krisz, sajnos abban a helyzetben van, hogy a súlykategóriájában rendre ő a legkisebb. Azt viszont kijelenthetjük, küzdeni akarása, nagyon sokat fejlődött, mélyet kesőbb kamatoztathat.

Nagy Kristófunk is elsőként mutatkozott be hazai versenyen. Itt is nagyon az út elején járunk még és ez a küzdelmén is látható volt. Szorgalma példaértékű!

Nagy Miki ezen a versenyen is kapott hideget és meleget is :) Az előző évi Román Opennek megfelelően, az elkészített sorsolást itt is megváltoztatták és Miki a Victorys, Wiszler Csabival kezdett. Küzdelmi szintjük között nagy különbség van és ezzel tisztában van Miki is. A 2 percben Csaba domináns küzdelme egyértelmű volt így ő jutott tovább és nyert.

Miki még csak 3 éve edz és rengeteget kell fejlődnie, viszont az akarása példamutató! Mióta edz 30 kg!!!-ot fogyott!!

A küzdelmek videóit elemezve folytatjuk felkészülésünket a döntőre, hisz 9 versenyzőnk továbbjutott. Reméljük ott is szép eredményeket fognak elérni, de a legfontosabb, hogy a felkészülés során önmagukhoz képest fejlődjenek!

HAJRÁ SHOGUN!!!