2011. február 2-án övvizsga zajlott a Shogun SE gyönki dojojában. Szerda este 18:00 órakor közös edzésen készültek gyerekek és felnőttek a soron következő megmérettetésre. A gyerekek számára az edzés szintfelmérő volt, megfelelő felkészültséggel rendelkezők másnap délután vizsgázhattak.

Bemelegítés

Felnőtt karatékáink így egy erőteljes bemelegítést – közel 1 órás átmozgató edzést – követően adtak számot a megszerzett tudásról. 10-9-8 és 7 kyo- s vizsgázók először az erőnléti állapotukról bizonyítottak sensei Rácz Csaba és sensei Krasznai Tamás előtt, majd a kötelező kihon, kata és vizsgaküzdelmek következtek.

Erőnlét

Végig koncentráltan, tanuló fokozatnak, életkornak megfelelő max erővel dolgozott mindenki, hogy a legjobb formáját hozza. Sajnos egy karatékánk korábbi műtétéből kiújuló térdsérülés miatt feladni kényszerült vizsgáját. A többiek teljesen kifáradva, izgalommal várták, az estébe nyúló eredményhirdetést. A karatéba fektetett munka meghozta gyümölcsét, mindenki sikeresen teljesített.

Árpi és Dani

Feri és Jani

Mindenki sikeresen teljesítette a követelményeket

Felnőtt csoport az övvizsga után

Másnap, csütörtök délelőtt egy környékbeli település – Pincehely – általános iskolájába látogattunk el négyen, sensei Csaba vezetésével. Igazgatónő engedélyével és közreműködő szervezésével két testnevelés órán keresztül a felső tagozatos gyerekek számára aktív mozgást biztosítottunk. Bevezetést kaptak a karate történetébe, a kyokushin megalapításáról, múltjáról, jelenéről, célkitűzéseiről hallottak, majd rövid bemelegítést követően alap mozgásanyaggal ismerkedtek a diákok.

Küzdő jellegű mozgások gyakorlása

Ismerkedés a kihonnal

A kihon és küzdelmi technikák bemutatása és rövid gyakorlása mellett, sensei a fegyelem, figyelem és összpontosítás fontos szerepét is kihangsúlyozta a gyerekeknek. A tanulók számára nem mindennapi, érdekes két órából reményeink szerint érdeklődők is lesznek, akik ellátogatnak a gyönki dojo- ba és elindulnak a kyokushin útján.

Pincehelyi általános iskolások a Shogun SE tagjaival

Délután 16:00 órakor eljött a gyermek karatékák vizsgája. Pontos érkezést és regisztrációt követően nagy izgalommal várták, hogy ők is bizonyíthassanak.

Erőnlét - 6 perc mae geri jodan zenkutsu dachiban haladva

Kihon - kéztechnikák

Kihon - rúgások

Több karatékából is óriási energiát, koncentrációt hozott ki a vizsga. Soha nem látott módon dolgoztak! Jó volt nézni, hogy nemcsak pontos, precíz kihon és kata gyakorlatokat hajtanak végre, hanem átéléssel, átszellemülten karatéznak. Szinte mindenki, önmaga teljesítményét felülmúlva tett sikeres vizsgát és büszkén viselheti első színes övét.

Gyerek csoport övvizsgázói és a segítők :)

Gratulálunk minden sikeres vizsgázónak, Bakesznak mielőbbi gyógyulást kívánunk! Többieknek sikeres felkészülést a következő övvizsgáig!

Osu!

Bakonyi Ferenc, 7 kyu

Kapcsolódó galériák:

http://shogunse.hu/?page_id=95&album=27&photo=817&cover=0&occur=1

https://picasaweb.google.com/bakeszbacsi/ShogunSEGyonk2011020203