Magyarország egyik legismertebb téli teljesítménytúráján vettünk részt 12-en a hétvégén. A 14. alkalommal rendezték meg a Téli Mátra teljesítménytúrát ahol edzettségi szintnek és tapasztaltságnak megfelelően több kategóriában indulhattak a túrázni vágyók.

Ellenőrző pontok voltak ahol pecsétet kaptunk a nevezési lapunkra (ezzel igazolva a célnál az ott jártunkat). A többi pihenőhelynél teával, levessel vagy zsíros kenyérrel várták az embereket. A havas táj gyönyörű látványa rejtett némi veszélyt is, például a hó alatt megbúvó jeget vagy nagy köveket. Voltak izgalmas részei is a túrának például mikor kötélen kellett leereszkedni egy meredek, mély vízmosásba vagy mikor Kékes-tetőtől futottunk le a következő ellenőrző pontig a csúszós ösvényeken.

A csapatunkból hatan indultak a legnagyobb távnak (XL:40,5 km) amit 10 órás szintidő alatt kellett teljesíteniük. Két Viktorunknak sikerült körülbelül 7 óra alatt megtenniük. Sajnos Abigél eltörte a kezét ami miatt Gyuri sempaiék(Dia, Enikő) kifutottak a szintidőből és a szervezők a sötétedés miatt a biztonság érdekében nem engedték tovább őket.
Dávid és Anita indultak neki az „L”- es útvonalnak amit szintidőn belül sikerült teljesíteniük és boldogan vehették át az oklevelet és a megérdemelt kitűzőt.
Zolika, Erika, unokatesóm Gergő és jómagam az „M”- es (25,4 km) távolságot vállaltuk be, ami a beérkezés után jó választásnak bizonyult. Gerivel 6:22 alatt értünk be míg Erikáék egy kis késéssel jutottak be a célba.

Sok tapasztalattal gazdagodtam például: fontos a megfelelő felszerelés és váltóruha. Hazafelé jövet a buszon való beszélgetésből azt szűrtem le, hogy mindenki jól érezte magát.
Végül köszönöm Ludman Viktornak, hogy a figyelmünkbe ajánlotta ezt a túrát és remélem jövőre még többen bevállalják ezt a remek kalandot. :D

Osu! Nagy Miklós