December 10.-én rendeztük meg soron következő nyílt küzdőedzésünket, melyen kilenc dojóból közel 50 fő vett részt. Debrecen mellett Mikepércs, Hajdúszoboszló, Balmazújváros, Nyíregyháza, Berettyóújfalu, Derecske, Püspökladány kyokushin karatékái, ill. Szatmári Gábor, Shotokan mester és tanítványa küzdött a tréningen.

Sajnos több klubból az utolsó napokban jeleztek vissza, hogy a jelentkezés ellenére nem tudnak jönni sérülés vagy egyéb elfoglaltság miatt, (Előző héten volt a Tigris dojó mikulás kupa), de ennek ellenére nyilvánvaló a  klubok igénye az ilyen küzdőedzésekre.

Debrecenben már 4. alkalommal rendezte meg a Shogun SE a nyílt küzdőedzést, melyet a már előző edzésen kifejtetteknek megfelelően 1.5-2 havonta hagyomány szerűen folytatunk.

Az edzést megtisztelte jelenlétével Rózsa Gábor, Világbajnok és 3x Európa bajnok, ill. a nyíregyházi csapatból Tóth Marcell, regnáló Junior Európa bajnok és Pethő Geri, 2x Magyar bajnok is a küzdők között volt.

A bemelegítést követően, néhány rávezető páros gyakorlat következett, mely után folyamatosan küzdött a csoport 1,5 perces küzdelmeket, váltott ellenfelekkel.

Mivel a teremben kissé szűkösen fértünk el, önálló partner választással folytattuk a bunyókat 2 perces menetekben.

1,5 óra elteltével és ki tudja mennyi küzdelemmel a hátunk mögött, néhány levezető sparringgal zártuk az edzést.

Tanítványaim nevében is mondhatom, nagyon kellenek az ilyen edzések, mert a fejlődésünk érdekében fontos, hogy ismeretlen ellenfelekkel is gyakoroljunk, az edzéseken begyakorolt technikákat, kombinációkat stb. pontosítsuk.

Az edzés végén meleg teával, pogácsával fánkkal láttuk vendégül a kitikkadt harcostársainkat, akik ezt szívesen fogyasztották.

Minden karatékának köszönjük, hogy eljöttetek hozzánk, s várunk benneteket a következő nyílt edzésünkre is, mely Január végén, Február elején várható!

Külön szeretnénk megköszönni a segítséget a:

-Farkas családnak
-Körtvélyesi Erikának
-Keszthelyiné Andinak

Osu!