Nov 27.-én, Szlovákiában vettünk részt a nemesócsai versenyen, ahol gyerekek és serdülők mérték össze erejüket. Két kisbusszal indultunk a hosszú útnak melyek közül az egyiket Mikepércs Önkormányzata biztosított a versenyzők utaztatásához. 8 versenyővel indultunk 4-en a mikepércsi 4-en a debreceni dojoból. Sokuknak ez volt az első versenyük ezért izgatottan várták az első küzdelmüket.

A mérlegelés és regisztrálás után az ünnepélyes megnyitóra került sor. 5 ország is képviselte magát Magyarország mellett, Szlovákia, Románia, Horvátország, Lengyelország, és Csehország.

Először a Gyerek 1 kategória került sorra. Máté ügyesen küzdött pontokat is szerzett, de sajnos a későbbi győztes, Markovics mester fia győzött 3 pont különbséggel.Bálintka is a későbbi győztessel kezdett, s itt 2 pont különbség juttatta tovább a Castrumos srácot a 2 perc után.

A Gyerek 2 kategóriában Kristóf és Lali indult. Mindketten ügyesen küzdöttek, habár nem jutottak tovább de megtudtuk beszélni, hogy hol kell javítani a küzdelmeikben a győzelemhez. Kristóf a 3. helyet érte el.

Serdülő kategóriában indult Adrienn, Krisztián, Roli és Peti. Peti egész jól belerázódott a küzdelmekbe, az utolsó harcát meg is nyerte. Krisztián elég nagy gyerekekkel került össze így nehéz dolga volt, így sajnos nem sikerült helyezést elérnie, de tisztességgel helyt állt.

Roli a jászberényi rutinos versenyzővel Bordás Sanyival kezdett. Itt a tudásbeli különbség nagy volt, s Roli így csak a harcosságát tudta megmutatni. Adrienn érdekes bíráskodás után végül a dobogó 3. fokán végzett.

Sok tapasztalattal és 2 bronzéremmel tértünk haza, de a legfontosabb, hogy a gyerekek sokat tapasztaltak és motiváltak lettek a verseny által!

Köszönjük a lehetőséget Markovics Senseinek!

Osu!

Nagy Miklós