Az idei év első Shogun házi versenyét február 4-én rendeztük a Tóth Árpád Gimnázium tornatermében. A mérkőzések célja -többek között- azoknak a korosztályoknak a megmozgatása volt, akik először vettek részt hivatalos megmérettetésen. A verseny szellemiségét talán ez az idézet adja vissza a legpontosabban: “A tatamit megrohanták, Begyűjtöttek érmet- kupát. A versenyzők nagyrészt megyénkből kerültek ki, (Derecske, Mikepércs, Hajdúszoboszló, Debrecen) de Nyíregyházáról is akadtak jelentkezők.

Délelőtt tíztől indult a küzdelem, és idejében be tudtuk fejezni a versenyt. Mentőt törött végtag, zúzódás miatt nem hívtunk, a sérültek saját lábukon hagyták el a helyszínt. A szeniorok és a felnőttek rendezőként, segítőként vagy versenybíróként (Szűcs Peti és Jónás Alexa) tüsténkedtek, a szülők méretes terített büféasztalokkal járultak hozzá, hogy a sportolók és a hozzátartozók idejében csillapíthassák éhüket és szomjukat. A kezdők lelkesítésére mindenki éremmel térhetett haza. A legtechnikásabb, legfürgébb, legtöbb pontot szerzett jelöltek külön kupát szerezhettek.

Miért is fontos egy- egy ilyen típusú rendezvény? A kezdők fokozatosan szoknak hozzá a versenyzés okozta izgalmakhoz, kihívásokhoz. A sikerélmény, hogy érmet szerzett a versenyző, tovább motiválja, mélyíti eltökéltségét. Ugyanakkor mindenki felmérheti, hogy a saját korosztályában milyen a mezőny és mire számíthat egy- egy bajnokságon.

Nádasdi Márti 3. kyu