17 ország 180  versenyzője indult el a IV. Romanian Openen, 10. 23.-án. Én először vettem részt ezen a versenyen. Eléggé izgultam, hisz az első nemzetközi junior versenyem volt ez, de vártam is a napot, hogy bizonyíthassak. A regisztráció és a mérlegelés után vártuk az ünnepélyes megnyitót.

A megnyitókor a szervezők egy kis ajándékkal kedveskedtek a megjelent országok klubjainak. Kis idő  múlva kiragasztották a sorsolásokat és nem sokkal ezután elkezdődtek a kata versenyek az ifjúsági korcsoportnak. A sorsolás nem úgy alakult, ahogy azt reméltük. A junior nehézsúlyba 12 versenyzőből 9-en jelentünk meg így 2 embernek be kellett mérkőznie a legjobb 8 közé.

A sorsolás úgy hozta, hogy nekem kell ezt a küzdelmet megvívnom és az ellenfelem a későbbi győztes Wiszler Csaba volt. Nem tetszett a sorsolás, mert egy nagyon tehetséges martfűi versenyzőről van szó, így elég esélytelennek tűnt a továbbjutásom. Idővel a többi küzdelmet látva, kicsit megnyugodtunk, hogy nem is jártam annyira rosszul, mert bár a továbbjutási lehetőségem elég kicsi volt, de egy tiszta, fair küzdelemre készülhettem.

Az Ukrán és a Bulgár küzdők már-már felháborító szabálytalankodással,gátlástalan módon akartak mindenáron győzni. Délután 6 körül került ránk a sor, addigra már eléggé izgultam, mert még sosem küzdöttem Csabával. Nagyon pontosan és jól küzdött így nem volt meglepő, hogy a 2 perc végén őt hozták ki győztesként. A Sensei instrukcióit igyekeztem maradéktalanul betartani, célunk egy jó küzdelem volt, ahol a védekezés visszatámadás kapott nagy hangsúlyt, mert Csaba nagyon ponterős küzdő. A küzdelem után rájöttem, hogy hibáztam, túlságosan koncentráltam a feladat végrehajtására (arra, hogy védekezzek is) ezért nem sikerült mindent kiadnom magamból ugyanis agresszívebben kellett volna támadnom!

Ezután még ott maradtunk egy kicsit, megnéztünk még néhány küzdelmet és egy bemutatót, ami szerintem jól sikerült bár voltak dolgok, amik már fájtak kicsit (egy baseball ütőbe 3X belerúgni és az nem törik el…).

Jól éreztem magam és sajnálom, hogy nem sikerült eredményt elérnem, de Sensei Csaba megnyugtatott, hogy a sorsolást látva itt az eredmény teljesen lényegtelen lett, és a feladat a nehéz helyzet legoptimálisabb megoldása volt, melyet többé kevésbé sikerült megvalósítanom.

Gratulálunk a Magyar versenyzők eredményeihez!

Osu!
Nagy Miklós