Hegykő! Kis település az ország nyugati csücskén, Debrecentől mintegy 450 km távolságban. Ezek a gondolatok indultak el bennem, mikor Tibi barátom már Februárban meghívott edzőtáborukba. Kell e olyan messzire utaznunk edzőtáborozni?  …kell! …ami minket is hajtott, az a szakma! Egyesületünk felépítésében és az oktatási megoldásaimban folyamatosan a MOTIVÁCIÓ-INNOVÁCIÓ-FEJLŐDÉS hármasát keresem és igyekszem megvalósítani. Törekszem arra, hogy a KARATE tradicionális alapjait megőrizve az innovatív, tudományos gondolatokat, bizonyított módszereket alkalmazzuk! A harcművészet terén, a testi -szellemi -lelki egység megteremtésén is sokat dolgozunk. A versenyzés viszont sport…

Nem menekülünk a Budo fogalom mögé, hanem a küzdősport oldalán is sokan teszünk!

A karate szervezetek és a versenyzés, mint amatőr sport kis hazánkban gyenge szervezetlen lábakon áll. A sok-sok emberi gyarlóságnak és irigységnek köszönhetően szétaprózódott, s nagyon kevés esély van az egyesítésre. Sokan végeznek eredményes munkát klubjukban, de meglátásom szerint ez inkább a spirit és nem a technika oldalán nyilvánul meg. Nem várhatjuk el, hogy egyik napról a másikra olyan szervezetten és profin működjenek szervezeteink, mint a Bukta Zoli barátunk által említett vízilabda csapatok, de meg kell újulnunk, keresni kell a megoldásokat a hatékonyabb működésre, eredményesebb versenyzésre.

Ezt látom az Y akadémia működésében. Meglátásom szerint nemzetközi szinten is példamutató szakmai színvonalon működő egyesület  az utánpótlás nevelésében élen jár. Hiteles, hisz eredményeik, nemzetközi kapcsolataik, sportszakmai módszereik önmagukért beszélnek.

…tehát kellett Hegykőn táboroznunk.

A tábort megelőző héten, a megkapott szakmai anyagot megnéztük, gyakoroltuk a védekezés és visszatámadás alapgyakorlatait (melyet már korábban is megtanultunk) számos koordinációs gyakorlatot elvégeztünk felkészülés gyanánt.

Már Péntek kora délután Hegykőn futott kis 11 fős csapatunk a tábor többi résztvevőjével együtt!
Kiemelt körülmények között, minőségi szálláson, étkezéssel tudtunk a szakmára figyelni!

Ez a minőség jellemezte az oktatást is:

11 klub több mint 100 karatékája, 4 szervezetből gyakorolt együtt
Tanulhatott és egyben segített az Eb és Dream Cup indulóknak sok lelkes karatés.
Mindenki maximálisan figyelt, befogadó volt. A kis gyerkőcök fegyelmét és meglepően magas szinten tartott figyelmét jó volt látni!

A Sportágspecifikus mozgáskoordinációs gyakorlatokon át a cselek fajtáinak alkalmazásán át a terheléses gyakorlatokig minden nagyszerűen használható a versenyfelkészülésben.

Hatszor volt már Hegykőn edzőtábor a Yakuzák Se szakmai irányításával, s most ebbe mi is belekóstolhattunk!
Nagyon köszönjük a magas szakmai színvonalat Agócs Tibornak és a szervezést Horváth Lacinak!
Jól éreztük magunkat, s szívesen megyünk legközelebb is Hegykőre!

Osu!

Rácz Csaba