Ötven egyesület, mintegy 400 versenyzője fogadta el a rendező OKKSZK, ill. vezetőjük, sihan Zsiga Zsolt meghívását a Magyar Karate Szakszövetség hivatalos első osztályú Knock-Down Magyar Bajnokságára.

Nem sokkal tíz óra után kezdődött az ünnepélyes megnyitó, melyen a résztvevők üdvözölhették kancho Gerard Gordeau-t, az IBK világszervezet igazgatóját, sihan Furkó Kálmánt, a magyar kyokushin egyik alapítóját, sihan Gregor Lászlót, a Békés megyei Karate Szövetség elnökét, sihan Brezovai Sándort, a Honkyokushin világszervezet elnökét, hogy csak néhányat említsünk a sok kiválóság közül.

A négy országból érkezett versenyzőket Sihan Zsiga Zsolt köszöntötte, majd Fejes Róbertné alpolgármester ünnepélyes megnyitóját követően Sihan Furkó Kálmán és sihan Brezovai Sándor mondott a versenyzőknek biztató szavakat.

A versenyek a kata-kal, vagyis a forma gyakorlatok bemutatásával kezdődtek. Gyermek 1-es kategóriától egészen a felnőttekig, minden korosztályból láthattunk gyakorlatokat.

Mind az öt küzdőtéren, megállás nélkül követték egymást a harcosok és a kőkemény összecsapások. A legkisebbek alig látszottak ki a védőfelszerelésből, ahogy azonban haladtunk előre életkorban, testsúlyban és harci tapasztalatban, úgy jöttek az egyre izgalmasabb és látványosabb küzdelmek. A legnagyobb figyelem a központi tatamin zajló felnőtt versenyt kísérte. Itt már súlyos ütések, rúgások jellemezték az összecsapásokat és KO-kat is láthatott a nagyérdemű.

Shogunos eredmények:

-Balázs Panni – Bajnok!
-Gavallér Dávid – Bajnok!

Ezüst érmesek:
-Farkas Adrienn
-Boros Krisztiàn
-Salamon Lili

Bronz èrmesek:
-Makay Zètèny
-Kerékgyártó Csenge

Felnőtt férfi “A” kategória formagyakorlat :
5.hely Dávid Csaba (13 induló)

Gratulálunk Mindenkinek!

Osu!