Április 8-9-én került megrendezésre az idei első válogatott kata tábor Budaörsön. Egyedül utaztam el,mert semmiféleképpen sem szerettem volna kihagyni. Az első edzés pénteken 18 órakor kezdődött ahol a Tsuki no katan volt a hangsúly.Ezt a katat bontottuk elemeire és gyakoroltuk az edzés hátra lévő részében.Sokat foglalkoztunk az állásokkal valamint meg kellett ,hogy jelenjen a katankban a húzás-tolás egyszerre történő alkalmazása.

Másnap egy 2 órás kata edzéssel indítottuk a napot. Az edzés első felében le kellett lassítani a katankat ,azaz másfél ütemet kellett kivárni az egyes technikák között,azért csináltuk ezt a feladatot,hogy kicsit felborítsuk a rendet amihez szoktunk,ugyanis sokan hajlamosak vagyunk elrohanni katainkat. Az edzés második felében a légzéstechnikákkal foglalkoztunk,melyeket párokban gyakoroltunk. Ezek mellett el kellett érnünk a nézésünkkel,hogy a társunk aki előttünk állt veszélyeztetve érezze magát és önként hátra mozduljon. Gyakoroltuk a határozott és magabiztos fellépést ,ami elengedhetetlen ,hogy sikeresek legyünk,hogy kitűnjünk a többi versenyző közül.

A délutáni edzést ezzel folytattuk ,majd 2 csoportra bomlottunk és a versenykatainkat gyakoroltuk,melyekben már meg kellett jelenjen a harc,az akarat,megfelelő légzés,pontos technikák és megfelelő tömegmozgatás.

Úgy érzem ez a tábor nagyon sokat adott nekem. Szóval köszönöm a lehetőséget ,hogy ott lehettem.

Balázs Panni